Pastori Alexander Zanemonets (vas.) ja pastori Ivan Markolainen (oik) ovat ehdolla ukrainalaisten pakolaisten parissa toimivan papin toimeen. Kuvat: Vlada Wahlstén ja Vladimir Sokratilin Lähde: Suomen ortodoksisen kirkon venäjänkieliset sivut

8.3.2023

Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa haettavaksi julistettuun määräaikaiseen ukrainalaisten pakolaisten parissa työskentelevän papin toimeen saapui 24.2. päättyneen hakuajan puitteissa kolme hakemusta.

Arkkipiispa Leo on hiippakunnan piispana asettanut toimeen ehdolle kaksi hakijaa: ensimmäiselle vaalisijalle pastori Alexander Zanemonetsin ja toiselle vaalisijalle pastori Ivan Markolaisen.

Pastori Alexander Zanemonets on hoitanut ukrainalaisten pakolaisten parissa toimivan papin tehtävää viime vuoden kesäkuusta lähtien. Molemmat tehtävään asetetut ehdokkaat, isä Alexander ja isä Ivan, puhuvat äidinkielenään venäjää, osaavat hyvin englantia ja ovat saaneet papillisen vihkimyksen nelisen vuotta sitten. Viime vuonna Suomeen muuttanut isä Alexander puhuu lisäksi ukrainan, heprean, kreikan ja ranskan kieltä. Isä Ivanin vahvuutena puolestaan on suomen kielen taito.

Mikäli Helsingin seurakunnanneuvosto ei halua kuulla hakijoita koepalveluksissa, seurakunnan valtuusto suorittaa valinnan suoraan tämän ehdokasasettelun pohjalta.

Seurakunnaneuvoston seuraava kokous pidetään 16. maaliskuuta sekä 20. huhtikuuta. Valtuuston seuraava tiedossa oleva kokous on lakisääteinen tilinpäätöskokous 11. toukokuuta. On kuitenkin mahdollista, että valtuuston puheenjohtaja kutsuu valtuuston koolle ylimääräiseen kokoukseen myös tätä ennen.

 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset