Klaukkalan kirkon perhekerhoa pitävät Mira Kärppä ja Susanna Mata osallistuivat 9.11. pyhäkön temppelijuhlaan. Juhlassa ilahduttavan suuri osa juhlakansansa oli lapsia. Teksti ja kuva: Vlada Wahlsten

10.11.2023

Pyhän Nektarios Eginalaisen kirkossa Klaukkalassa kokoontuu kerran kuukaudessa lauantaisin kahden äidin pitämä seurakunnan perhekerho.

Mira Kärppä ja Susanna Mata olivat jo pitkään kaivanneet Klaukkalan kirkkoon lapsiperheille suunnattua kerhoa.

”Aluksi ajattelimme, että kokoonnumme varmaan sitten kahdestaan ja tietysti meidän lapset ovat mukana ja saavat leikkiä yhdessä kirkolla. Mutta sitten kirkolle tulikin paljon lapsia ja heidän vanhempiaan. Muutama myös laittoi erikseen viestiä, jossa kiitteli kerhon järjestämisestä ja pahoitteli, ettei tällä kertaa pääse lapsen sairastelun vuoksi mukaan. Ja jokaiselle kerralle on riittänyt kävijöitä. Yllätyimme, kuinka suuri kysyntä tällaiselle kerholle onkaan”, kertovat Mira ja Susanna Klaukkalan kirkon temppelijuhlan kahvipöydässä.

Tänä vuonna kerho kokoontuu vielä kahdesti: 11.11. ja 9.12. kello 11-13:30.

Jokaisella kokoontumiskerralla on oma teemansa. Alussa kirkossa pidetään lyhyt tuokio lapsille, jonka jälkeen on yleensä askartelua sekä yhteinen ruokailu.

”Edellisellä kerralla isä Federico Mata kertoi ristinmerkistä. Nyt marraskuussa aiheena Klaukkalan kirkon suojeluspyhä Nektarios Eginalainen. Jatkamme näin Klaukkalan kirkon temppelijuhlaa.  Askartelemme myös isänpäivän lahjoja”.

Isänpäivänä 12. marraskuuta Klaukkalan kirkossa toimitetaan kello 10 liturgia. Perhekerho järjestetään samana viikonvaihteena, kun Klaukkalan kirkossa toimitetaan sunnuntain jumalanpalvelus.

Siis tervetuloa Klaukkalan kirkkoon!

Klaukkalan kirkon sivut