Uspenskin katedraali on Helsingin seurakunnan ja samalla koko Suomen ortodoksisen kirkon pääpyhäkkö, jossa arkkipiispan istuin sijaitsee. Katedraalissa toimitetut patriarkaaliset jumalanpalvelukset lähetettiin myös suoratoistona ja tallenteet ovat keränneet tuhansia katselukertoja. Kuva: Kateryna Chyhryn

15.9.2023

17.9. sunnuntain liturgia lähetetään suoratoistona Uspenskin katedraalista kello 9:55 alkaen Helsingin ortodoksisen seurakuntamme YouTube-kanavalle:

 

Jumalanpalveluksen toimittaa Uspenskin katedraalin papisto; rovasti Kimmo Kallinen, rovasti Teo Merras ja ylidiakoni Juha Lampinen. Opetuspuheen pitää isä Kimmo Kallinen. Katedraalikuoroa johtaa dir. cant. Varvara Merras-Häyrynen. Verkkolähetyksestä vastaa Digital Palola.

Kunniallisen ja eläväksitekevän Ristin ylentämisen ja kunnioittamisen juhlaa vietetään 14.-21.9. saakka, ja tätä jaksoa kutsutaankin syksyn pääsiäiseksi sekä ristin viikoksi. 17.9. Kirkkomme muistaa lisäksi pyhiä lapsimarttyyreja Pistis, Elpis ja Agapea sekä heidän äitinsä Sofiaa.

Kaikkien seurakuntamme alueiden jumalanpalveluksien ajankohdat löytyvät jumalanpalveluskalenterista.

 

Lue myös:

Striimaukset seurakuntamme nuorten voimin – tuhannet katsoneet taltiointeja