Uspenskin katedraalil. Kuva: Miro Järnefelt

28.7.2020

Helsingin ortodoksinen seurakunta on päättänyt jatkaa jumalanpalveluksien verkkolähetyksiä pääkirkosta Uspenskin katedraalista koko elokuun ajan. Jumalanpalveluksia on lähetetty suoratoistona seurakunnan YouTube-kanavalle aina maaliskuun puolivälistä lähtien, kun yhteiskuntaan julistettiin koronaviruspandemian vuoksi poikkeusolot.

Toisin kuin aikaisemmin, elokuun suoratoistettavissa jumalanpalveluksissa on mukana myös seurakuntalaisia. Uspenskin katedraalin jumalanpalveluksiin voi elokuun alusta lähtien osallistua enimmillään turvaväleillä 70 seurakuntalaista. Jumalanpalveluksiin ilmoittaudutaan ovella, ja ilmoittautuminen alkaa tuntia ennen jumalanpalvelusta. Jumalanpalveluksien suoratoistaminen mahdollistaa niiden lähettämisen kirkkokansalle myös näytöltä ulkona tai kryptassa. Näin jumalanpalvelukseen voi osallistua myös ulkona, vaikka ei pääsisikään katedraaliin sisälle kiintiön ollessa jo täynnä.

Verkkolähetykset ovat keränneet satoja ja jopa tuhansia katsojia. Maaliskuusta asti jatkuneille suoratoistetuille jumalanpalveluksille onkin muodostunut oma valtakunnallinen, ja jopa kansainvälinen ”virtuaaliseurakuntansa”. Seurakunta haluaakin palvella niitä, ketkä eivät syystä tai toisesta pääse paikalle osallistumaan yhteiseen jumalanpalvelukseen.

Jumalanpalveluksien lähetyksestä vastaa DigitalPalola, ja niitä on toteutettu yhteistyössä Lahden ortodoksisen seurakunnan kanssa.

Alustava Uspenskin katedraalin jumalanpalveluksien verkkolähetyksien suunnitelma:

1.8. vigilia
2.8. liturgia
8.8. vigilia
9.8. liturgia
14.8. juhlavigilia
16.8. liturgia
23.8. liturgia
30.8. liturgia

Jumalanpalveluksien verkkolähetyksiä voi seurata YouTube-kanavalla tästä linkistä. 

Kategoriat Uutiset