Kirkkosaliin voitiin ottaa kirkkokansaa vain kourallinen koronarajoitusten vuoksi, mutta se ei juhlatunnelmaa latistanut. Kuva: Helsingin ortodoksinen seurakunta

18.10.2020

Järvenpään pyhäkön 40-vuotisliturgian toimitti sunnuntaina isä Kimmo Kallinen yhdessä muun papiston kanssa. Kirkkoherra Markku Salminen toi juhlaan arkkipiispa Leon tervehdyksen.

Liturgian jälkeen kukitettiin Juri Mitrosihin, joka suunnitteli kirkon ulko-ovet, samoin kuin Anja Lindström Järvenpään Ystäväpiirin puheenjohtajana, joka huolehti ovihankkeen toteutuksesta ja rahoituksen kokoamisesta. Kukkia sai niin ikään Jyrki Vaara, joka on aktiivisesti ollut mukana käytännön asioissa mm. järjestämässä rakennuslupaa.

Juhlaliturgia radioitiin Yle 1-radiokanavalla sunnuntaina.

Isä Kimmo otti vastaan lahjoituksena saadun Pyhittäjä Johannes Valamolaisen ikonin reliikkeineen.

Ystäväpiirin ja pyhäkköyhteisön edustajat luovuttivat lahjoituksena siunatun ulko-oven seurakunnalle. Luovuttajina olivat isä Viktor Porokara ja Jyrki Vaara, ja vastaanottajana kirkkoherra Markku Salminen. Järvenpään Ystäväpiiri on Pyhäin Sergein ja Hermanin Veljeskunnan alaosasto.

Samassa tilaisuudessa Seija Ikonen palkittiin Pyhän karitsan ritarikunnan mitalilla, ja Jefim Brodkinia muistettiin siunauskirjalla. PSHV:n laulajamerkit luovutettiin Veronika Mikkoselle ja Leena Brusilalle.

Yhteiskuva Järvenpään pyhäkön 40-vuotisjuhlaliturgian jälkeen uusien tammiovien edessä. Vasemmalta: isä Kimmo Kallinen, isä Viktor Porokara ja Juri Mitrosihin.

Siinä ne nyt komeilevat. Pyhäkköyhteisö keräsi varat tammisiin, koristeellisiin ulko-oviin.

Kategoriat Ajankohtaista