Isä Kimmo Kallinen. Kuva: Dimitri Tolonen

9.1.2023

Seurakuntamme Itä- ja Keski-Uudenmaan pastori Kimmo Kallinen siirtyy arkkipiispa Leon siunauksella Uspenskin katedraalin papistoon helmikuun puolivälistä alkaen. Siirto tehdään seurakunnan kirkkoherra Markku Salmisen päätöksellä.

”Joulukuussa kaikille seurakunnan papeille esitettiin kysymys, haluaisiko joku heistä siirtyä Uspenskin katedraaliin sen jälkeen, kun pitkäaikainen katedraalin pappi Mikko Leistola jää pois tehtävästään tammikuun lopussa. Isä Kimmo Kallinen oli kiinnostunut siirrosta, ja hänen kanssaan yhteistyössä on sovittu yksityiskohdista. Uspenskin katedraaliin, kirkkomme pääpyhäkköön, tarvitaan pappi, jolla on jo valmiiksi vankka kokemus seurakuntatyöstä ja työskentelystä seurakunnassamme. Arvostamme todella isä Kimmon työkokemusta ja osaamista. Tämä on suuren seurakuntamme etuja, että voimme tarjota myös uudentyyppisiä työtehtäviä. Tulemme huolehtimaan, että Järvenpään ja Porvoon pyhäkköihin palkataan nopealla aikataululla isä Kimmon työn jatkaja”, kertoo päätöksestä kirkkoherra Markku Salminen.

Isä Kimmo Kallinen kertoo pohtineensa perusteellisesti, onko nyt oikea aika siirtyä.

”Lupauduin uuteen tehtävään varsin ristiriitaisin tuntein, sillä sekä Järvenpään että Porvoon kirkko- ja työyhteisöt ovat olleet hyviä ja pyhäköt ovat ainutlaatuisia. Olen ollut erittäin siunattu saadessani palvella niitä lähes kuuden vuoden ajan. Ehkä suurin syy vaihdokseen on se, että Uspenskin katedraalin papin työ tarjoaa jossain määrin uuden näkökulman papilliseen palvelutehtävään. Tiedän, että työmäärä ei ainakaan tule vähentymään ja palveleminen kirkkomme pääpyhäkössä tuo eteen monenlaisia kohtaamisia ja työtehtäviä”, kertoo isä Kimmo.

Aiemmin Kimmo Kallinen on toiminut arkkipiispan sihteerinä 13 vuotta, Valamon opiston koulutus- ja kehityspäällikkönä sekä vararehtorina yhteensä kuusi vuotta ja Ortodoksisten Nuorten Liiton (ONL ry) toiminnanjohtajana kolme vuotta. Itä- Ja Keski-Uudenmaan pappina Kallinen ehti toimia lähes kuuden vuoden ajan.

Seurakunta on pyytänyt hiippakuntaa julistamaan hakuun Järvenpään ja Porvoon alueiden papin toimen. Hiippakunnan piispa, arkkipiispa Leo tulee asettamaan ehdokkaat tehtävään, ja papin vaalin suorittaa seurakunnanvaltuusto.

Uutisoitu aiemmin sivuillamme: 

 

Pastori Mikko Leistola jää pois seurakuntamme papin tehtävästä – työn tekeminen Turusta käsin osoittautunut liian haastavaksi

 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset