Kirkkoherra Markku Salminen ja pappisvihkimyksen saanut Ivan Markolainen sunnuntaina Uspenskin katedraalissa.

13.10.2019

Arkkipiispa Leo vihki diakoni Ivan Markolaisen pappeuteen sunnuntaina Uspenskin katedraalissa. Pappisvihkimystä ja liturgiaa seurasi panihida, jonka arkkipiispa niin ikään toimitti yhdessä muun papiston kanssa. Vainajan muistopalvelus eli panihida toimitettiin Helsingin piispa Aleksanterille, jonka kuolemasta tuli sunnuntaina kuluneeksi 50 vuotta.

Ivan Markolaisen diakoniksi vihkiminen tapahtui elokuussa 2014. Tuolloin metropoliitta Ambrosius vihki Markolaisen Helsingin seurakunnan monikulttuuriseen työhön ja erityisesti venäjänkielisen seurakuntatyön keskukseen, Pyhän Kolminaisuuden kirkkoon.

Piispa Aleksanterin muistopalvelukseen oli kutsuttu henkilöitä, jotka piispa Aleksanteri oli aikoinaan vihkinyt pappeuteen. Myöhemmin päivällä toimitettiin litania piispa Aleksanterin haudalla Lapinlahden hautausmaalla.

Helsingin hiippakunnan piispa Aleksanteri Karpin nukkui kuolonuneen lokakuun 13. päivänä asunnossaan Helsingissä. Kuollessaan hän oli 86-vuotias ja tuolloin tiettävästi vanhin virkaansa hoitava valtion ja kirkon virkamies maassamme.

Kategoriat Uutiset