Kultainen risti Myllypuron kappelin alttariverhossa. Kuva: Dimitri Tolonen

19.3.2024

Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen juhla, pääsiäinen, on vuoden kohokohta ja kirkkovuoden keskipiste. Juhlien juhlan valmisteluja tehdään parhaillaan eri puolilla seurakuntaa yhteensä parissakymmenessä pyhäkössä. Vapaaehtoisilla on juhlan valmisteluissa tärkeä rooli. Monilla alueilla toimii aktiivisesti pyhäkkötiimi tai alueen ortodokseilla on oma järjestönsä.

Itä-Helsingin ortodoksit ovat halunneet madaltaa kynnystä, lähteä mukaan juhlan valmisteluihin luomalla sähköisen ilmoittautumislomakkeen.

Lomakkeella pääsee ilmoittautumaan talkoisiin Talkoita Pyhittäjä Aleksanteri Syväriläisen kappelilla Myllypurossa ja valmistelemaan näin vuoden 2024 pääsiäistä.

”Pääsiäisen vieton valmistelu yhdessä on olennainen osa Suurta paastoa.  Tässä mahdollisuuksia osallistua yhteisen juhlan valmisteluun”, muistutetaan lomakkeessa.

Kappelilla valmistellaan suurena perjantaina 29.3. ruusuköynnöstä. Suurena lauantaina valmistellaan yhteistä pääsiäisyön ateriaa.

Samankaltaisia tehtäviä ja talkoita järjestetään myös lukuisissa muissa seurakunnan pyhäköissä. Jos haluaa päästä mukaan pääsiäisvalmisteluihin, kannattaa olla suoraan yhteydessä pyhäkkönsä henkilökuntaan tai seurakunnan vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin (Krsitiina Aminoff,, +358403501951, kristiina.aminoff@ort.fi). 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Kategoriat Ajankohtaista