Kuva: Otava

18.3.2022

Helsingin ortodoksisen seurakunnan monikulttuurisen työn pappi isä Johannes Lahtela on paitsi pappi myös kirjailija. Syksyllä 2021 ilmestyneen esikoiskirjansa Samuli: Pimeydestä valoon (Otava) jälkeen häneltä ilmestyy kirja pyhiinvaelluksista 21.3.2022. Isä Johannes on kirjoittanut Pää pilvissä, kiviä kengissä. Pyhiinvaelluksia saunoista luostareihin -kirjan yhdessä Annina Holmbergin kanssa.

Kirjassa kerrotaan isä Johanneksen ja Annina Holmbergin pyhiinvaellusmatkoista, joilla he ovat olleet yhdessä ja erikseen. Elämän tärkeät kysymykset ovat saaneet lähtemään matkaan, mutta kuten elämässä yleensäkin, niin kirjassa on tilaa myös kevyemmille aiheille, kuten hauskoille sattumuksille ja hengellisen ulottuvuuden lisäksi myös kulttuurisille ja viihteellisillekin ulottuvuuksille. Kirjassa arki ja pyhyys lomittuvat, valmiita vastauksia ja malleja ei anneta.

Pää pilvissä, kiviä kengissä ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä tekijöiden itsensä lukemana äänikirjana.


Annina Holmberg (s. 1964) on nuorena ortodoksiseen kirkkoon liittynyt kirjailija ja käsikirjoittaja. Teatteriperheen tyttären laaja tuotanto ulottuu lasten- ja nuortenkirjoista televisiosarjoihin ja kertoviin tietokirjoihin.

Johannes Lahtela (s. 1975) on taiteilijaperheen kasvatti, teatteritaiteen maisteri sekä ortodoksipappi. Hänen esikoiskirjansa ilmestyi syksyllä 2021.

Lähde: Otavan tiedote 3.3.2022

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset