Tapiolan kirkon kupolin on maalannut Alexander Wikström. Kuva: Dimitri Tolonen

14.10.2022

Ikonografi Alexander Wikströmin oli määrä saapua 19.10.Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkolle esittelemään henkilökohtaisesti laajalti ihastusta ja arvostusta herättäneet freskot. Vierailu joudutaan kuitenkin siirtämään myöhempään ajankohtaan. Uudesta ajasta ilmoitetaan mahdollisimman pian. 

Tapiolan ortodoksinen kirkko eli Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkko vihittiin käyttöön vuonna 1998. Kirkon ainutlaatuiset seinä- ja kattomaalaukset teki ikonografi Alexander Wikström, joka sai monta vuotta kestäneen maalausurakkansa valmiiksi vuonna 2008.  

Bysanttilaiseen tyyliin tehdyt maalaukset täyttävät kirkon pinta-alasta noin 500 neliötä.  Kristuksen elämä on kuvattu seinille pysty- ja vaakasuoraan kuin sarjakuva. 

Alexander Wikström (s. 1965) on Suomen arvostetuimpia ikonimaalareita. Hän on aloittanut ikonimaalauksen vuonna 1980 ja opettanut sitä vuodesta 1991 lähtien. Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkon maalaustyön hän aloitti elokuussa 1999 ja urakka valmistui elokuussa vuonna 2008. Maalaustyötä viivästytti jonkin verran se, että hän samalla myös opetti koko ajan toisaalla. 

Tapiolan ortodoksisen kirkon sivut

Korjattu 18.10.: Lisätty tieto tilaisuuden peruuntumisesta 19.10. ja siirtymisestä myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. 

Kategoriat Uutiset