Koronavirus pakottaa kansalaiset harrastamaan pääasiassa kotoilua. Kuvituskuva: Foundry Co/Pixabay

19.3.2020

Vaikka asiasta on uutisoitu aiemminkin, muistutettakoon, että kaikki seurakunnan ihmisiä kokoavat toiminnot on toistaiseksi peruttu. Tämä koskee esimerkiksi kerhoja, vapaaehtoistoimintaa ja leirejä, jotka olisi normaalioloissa järjestetty kevään mittaan.

Papit ja diakoniatyöntekijät ovat lähtökohtaisesti edelleen tavoitettavissa sielunhoidollisissa ja muissa vastaavissa tehtävissä. Seuraathan tiedotteita seurakunnan kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa.

Jumalanpalvelukset toimitetaan jumalanpalvelusohjelman mukaisesti, mutta suljetuin ovin. Kirkkokansalla ei siis ole pääsyä palveluksiin, vaan niihin osallistuvat ainoastaan ne henkilöt, jotka toimittavat palvelusta. Tällöinkään koolla ei saa olla kymmentä henkilöä enempää. Jumalanpalveluksia on kuitenkin mahdollista seurata netissä joko edellä mainituilla Facebook-sivuilla live-tilassa tai YouTuben kautta striimauksina eli suoratoistoina. Palvelusten lähetysajat ja linkit niihin ilmoitetaan etukäteen näillä kotisivuilla ja seurakunnan some-kanavissa.

Rajoitukset perustuvat Suomen hallituksen linjauksiin koronaviruksen torjumiseksi.

Kategoriat Uutiset