Karjalan valistajien ja pyhittäjäisien yhteinen muistopäivä on Suomen ortodoksisen kirkon paikallisjuhla, jota vietetään lokakuun 31. ja marraskuun 6. päivän välisenä lauantaina (Lähde: ort.fi). Kuva: Anu Miller

6.11.2021

Tsasounakujalla Hyvinkäällä paistoi tänään aamulla aurinko. Helsingin ortodoksisen seurakunnan Hyvinkään kirkossa valmistauduttiin klo 9.30 alkavaan juhlaan, pyhäkön praasniekkaan. 

Praasniekan juhlaliturgian toimitti seurakunnan pohjoisesta alueesta vastaava pastori Jonas Bergenstad avustajineen. Temppelijuhlaan kuului myös vedenpyhitys, ristisaatto ja lopuksi yhteinen ruokailu. Kanttorin tehtävää hoiti kanttori Petri Huttu.

Vedenpyhitys

Isä Jonas puhui kirkkokansalle juhlan kahdesta eri puolesta: toisaalta Karjalan valistajien muistopäivänä muistetaan valistajien tekemää uurastusta Jumalan sanan ja ortodoksisen kristillisyyden levittäjinä, mutta toisaalta se on myös päivä, jolloin juhlitaan sitä, miten Jumala toimii aivan erityisellä tavalla joidenkin ihmisten, kuten Karjalan valistajien, kautta. Tämä pyhityksen tie on avoinna meille kaikille, summaa isä Jonas.

Juhlaliturgia päättyi ristisaattoon.

 

Teksti ja kuvat: Anu Miller

Kategoriat Kirkkovuosi Uutiset