Palmusunnuntain liturgian pääätteeksi katedraalissa paikalla olleet palkitut äidit järjestäytyivät yhteiskuvaan piispa Sergein ja arkkipiispa Leon kanssa. Kuva: Vlada Wahlstén

26.3.2024

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo jakoi jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan palmusunnuntain liturgian päätteeksi yhdelletoista äidille myöntämänsä Pyhän Karitsan ritarikunnan ensimmäisen luokan ritarimerkit.

Helsingin ortodoksisesta seurakunnasta ansiomerkin sai peräti 5 äitiä.  Ansiomerkin saivat Helsingin ortodoksisesta seurakunnasta Irene Dahlman, Annina Holmberg, Tetiana Kirichenko, Riitta Rautamäki ja Anastasia Rossi. Turun seurakunnasta palkittiin Laura Delicosta-Faltas, Rauni Harikkala ja Miila Liinanotko. Taipaleen seurakunnasta palkittiin Lea Jehkinen ja Joensuun seurakunnasta Jaana Pössi ja Olga Sissonen. 

Arkkipiispa Leo piti palkitsemisten edellä koskettavan puheen, jossa muisti erityisesti Gazassa ja Ukrainassa sodan keskellä eläviä lapsia.

Puheen voi kuunnella ja palkitsemiset katsoa liturgian taltioinnista Helsingin ortodoksisen seurakunnan YouTube-kanavalla (palkitsemiset kohdassa noin 2 tuntia ja 10 minuuttia): 

 

Monia armorikkaita vuosia palkituille äideille!

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset