Kuva: Dimitri Tolonen

14.3.2021

Etelä-Suomen aluehallintoviraston 11.3.2021 päätöksen nojalla Helsingin ortodoksisen seurakunnan kaikki tilat pysyvät suljettuina ajalla 15.-28.3.2021. Aiemmin oli jo tehty sulkemispäätös ajalle 8.–14.3.2021.

Päätös koskee kaikkia tiloja koko seurakunnan alueella.

Pyhäköt ovat tänä aikana suljettuina, jolloin niitä ei pidetä avoinna hiljentymiseen.

Jumalanpalveluksia toimitetaan kuitenkin edelleen suljetuin ovin, ja jumalanpalvelukset jatkuvat verkkolähetyksinä. Palveluksen jälkeen ehtoolliselle tuleville jaetaan ehtoollinen siten, että tilassa on samaan aikaan papin lisäksi kerrallaan maksimissaan 5 henkilöä, muiden on odotettava vuoroaan ulkona. Kontaktiaika tulee rajata minimiin. Kolmen metrin turvaväleistä sekä kasvomaskien käytöstä on huolehdittava myös ehtoollisjonossa. Suositeltavaa on myös sopia papiston kanssa ehtoollisen nauttimisesta erikseen sovittuna aikana esimerkiksi katumuksen sakramentin yhteydessä.

Jo sovitut yksityiset ja perhetilaisuudet toimitetaan rajoitukset huomioiden. Lisätietoja oman alueen päivystävältä papilta ja kanttorilta.

Seurakunnan kirjasto on tänä aikana suljettu. Lainaukset voi palauttaa 28.3.2021 jälkeen. Lisätietoja kirjastosta puh. 09 85 646 180.

Asiakaspalvelu palvelee edelleen etänä puhelimitse, sähköpostitse ja chatin välityksellä.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset