Helsingin ortodoksinen seurakunta onnittelee kevään ylioppilaita sekä kaikkia koulutyönsä päättäneitä. Kuva: Vlada Wahlsten

1.6.2024
Helsingin ortodoksinen seurakunta on lahjoittanut sadan euron stipendin jokaiselle seurakuntamme alueen kevään ylioppilaalle, joka on hyväksyttävästi suorittanut ortodoksisen uskonnon opetuksen pakolliset kurssit. Stipendit on rahoitettu Tabunoffin rahastosta.
 
Seurakunta järjesti lisäksi kevään ylioppilaille yhteisen juhlan Helsingissä 28. toukokuuta. Juhla alkoi Kotikirkossa ehtoopalveluksella ja jatkui seurakuntasalilla kiitosrukouksella, juhlapuheilla sekä stipendienjaolla.
Seurakunnan juhlaan osallistuneet ylioppilaat sekä opettajat sekä juhlan järjestelyihin osallistuneet seurakunnan työntekijät ryhmittyivät yhteiskuvaan.  Kuvassa eturivissä uskonnonopettajat Jari Ketola ja isä Teppo Väisänen. Toisessa rivissä vasemmalla kanttori Larissa Qvintus-Petsalo. ja oikealla pappi Kalevi Kasala sekä kasvatustyöntekijät Ira Liesma ja Vasili Venkula.  Kuva: Joel Eklöv
Seurakunnan läntisen alueen pappi, rovasti Kalevi Kasala piti  juhlassa 28.5. puheen, jossa muistutti juhlan merkityksestä.
”Tästä eteenpäin, kun kohotat maljan missä tahansa yhteydessä, toivon, että muistat tämän puheen. Kaikki muut maljat ovat myös tärkeitä, mutta muista aina, että maallinen juhla juhlamaljoineen on vain heijastusta siitä tärkeimmästä juhlasta, johon olemme matkalla, Taivaan Valtakunnan juhlasta. Niin kuin pyhä Ambrosius Milanolainen toteaa eräässä rukouksessaan: ”Siellä juhlavierasten riemuääni on lakkaamaton ja Jumalan kasvot näkevien ihastus on loppumaton”. Onnittelen teitä kaikkia, rakkaat uudet ylioppilaat! Samalla onnittelen huoltajianne ja kaikkia läheisiänne, jotka ovat tukeneet teitä tässä projektissa.”

 
Monia armorikkaita vuosia tänään lakkiaisiaan juhlistaville kevään ylioppilaille! Helsingin ortodoksinen seurakunta onnittelee myös kaikkia tänään ammattiin valmistuneita! Monia armorikkaita vuosia!
Kategoriat Ajankohtaista Uutiset