Pyhien martyyreiden Elpiksen, Pistiksen, Agapen ja heidän äitinsä Sofian ikoni Helenan vanhainkodin kirkon temppelijuhlassa. Helenakodissa nimikkopyhät tunnetaan paremmin venäjänkielisillä nimillä Vera, Nadezda ja Ljubov sekä Sofia.Kuva vuodelta 2014. Kuvannut Laura Karlin.

15.9.2023

Helena hoivakodin kirkko on pyhitetty 17.9. muistettaville pyhille lapsimarttyyreille Pistikselle, Elpikselle ja Agapelle sekä heidän äidilleen Sofialle. Kirkkoslaaviksi heidät tunnetaan paremmin nimillä Vera, Nadezda ja Ljubov sekä Sofia. Hoivakodin kirkon temppelijuhlaa eli praasniekkaa vietetään 16.-17.9.

Lapsimarttyyrien ja naispyhän elämänkertaan voi tutustua kirkkovuosi-kalenterissamme.

Haminan piispa Sergei toimittaa lauantaina 16.9. kello 17:30 vigilian ja sunnuntaina 17.9. kello 9:30 vedenpyhityksen ja liturgian yhdessä pyhäkön papiston kanssa.

Temppelijuhlan jumalanpalvelukset: 

La 16.9. klo 17.30 vigilia

Su 17.9. klo 09.30 vedenpyhitys ja liturgia. Jumalanpalvelukset toimittaa piispa Sergei
Liturgian päätteeksi yhteinen juhla.

 

Helena Hoivakoti on jo yli vuosisadan ajan sijainnut Helsingin Sörnäisissä. Kuva: Joel Eklöv

 

Kirpputori-tapahtuma juhlan edellä

Lauantaina 16. 9.2023 klo 11–14 Hoivakoti Helenassa järjestetään Kirpputori-tapahtuma.

Myynnissä on muun muassa  leluja, naisten ja miesten vaatteita, astioita, liinavaatteita ja kirjoja erittäin edullisin hinnoin. Paikalla on myös Lintulan luostarin Ystävät ry myymässä luostarin myyntituotteita kuten tuohuksia ja teetä.

Lisäksi voi istahtaa nauttimaan kahvia/teetä ja pullaa pienessä kahviossa. Tapahtumassa käteismaksu.

Kirpputorin ja kahvion tuotto käytetään kokonaisuudessaan Hoivakoti Helenan asukkaiden iloksi. Lintulan luostarin Ystävät tukevat luostarin toimintaa.

Paikka: Hoivakoti Helenan kellarikerros, Hämeentie 55, Helsinki, sisäänkäynti K-ovesta

Järjestäjä: VHYS naistoimikunta

 

Tule kirkkosaattajaksi

Hoivakoti Helena on voittoa tavoittelematon ortodoksiperinteen säilyttämiseen erikoistunut asumispalveluyksikkö, joka on tarkoitettu ikäihmisille. Ortodoksisuus kuuluu kiinteästi Hoivakoti Helenan toimintaan ja Helsingin ortodoksinen seurakunta tekee kiinteästi yhteistyötä Hoivakodin kanssa. . Hoivakodin asukkailla on mahdollisuus osallistua kirkossa kerran kuukaudessa järjestettäviin jumalanpalveluksiin.

Helenakodissa voi tehdä myös vapoaehtoistyötä.  Hoivakodissa tarvitaan muun muassa kirkkosaattajia, jotka auttavat ikäihmisiä käymään jumalanpalveluksissa. Helenakodin sivuilla kerrotaan,: ”Tarvitsemme myös lisää vapaaehtoisia kirkkosaattajia, jotta mahdollisimman moni asukas pääsisi halutessaan jumalanpalveluksiin.”

Vapaaehtoistyöntekijänä kirkkosaattajan lisäksi voi toimia keskustelu- ja ulkoiluseurana tai vaikka lukijana.  Jos olet kiinnostunut arvokkaasta tehtävästä, tulee olla yhteydessä Helenakodin ohjaaja Olga Inkkilään, olga.inkila(at)helenakoti.fi puh. 040 5362 030

Hoivakoti sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Sörnäisen ja Hermannin rajalla.

Tutustumisretki Hoivakoti Helenaan

Diakonian Kahvitreffit Espoossa järjestää lisäksi  vierailuretken Helena Hoivakotiin keskiviikkona 20.9. Lähtö Tapiolan kirkon pihalta klo 13.
josta jatketaan metroasemalle. Meitä odotetaan Helena Hoivakodissa klo 14 (Hämeentie 55, Helsinki)
Kulkeminen metrolla on omakustanteinen.
LisätietoaDiakoniatyöntekijä Anneli Tamme,  puh. 040 923 1098.


Yhteystiedot:

Osoite: Hämeentie 55 C, 00580 Helsinki

Helenakodin kirkon sivut

Hoiva- ja palvelukoti Helenan sivut

Helankoti Facebookissa

 

Korjattu 19.9.: Tekstissä luki aiemmin virheellisesti, että Helena-hoivakodissa toimitettaisiin jumalanpalveluksia joka toinen viikko, vaikka todellisuudessa niitä toimitetaan kerran kuukaudessa.