Kuva: Dimitri Tolonen

28.7.2021

Ortodoksiseen kirkkoon liittymistä harkitseville järjestetään Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa katekumeenikursseja. Katekumeeniaikana opitaan asioita ortodoksisesta kirkosta ja uskosta, tutustutaan ortodoksisen kirkon oppiin ja liturgiseen elämään. Katekumeeniaikana tulevat tutuiksi muun muassa ortodoksinen ihmiskuva ja sakramentit. Lue täältä lisää katekumeenikursseista ja käytännön toimenpiteistä, kun liitytään jäseneksi ortodoksiseen kirkkoon.

Tänä syksynä katekumeeniopetus alkaa syyskuussa ja siihen pääsee mukaan milloin vain!

Katekumeeniopetukseen pääsee mukaan ilmoittautumalla siihen papin kautta. Pappiin saat yhteyden soittamalla päivystävälle papille tai ottamalla yhteyttä paikallisen pyhäkkösi pappiin.

Katekumeeniopetukseen on mahdollista osallistua useissa eri pyhäköissä seurakunnan toiminta-alueella: Helsingissä Uspenskin katedraalissa ja Pyhittäjä Aleksanteri Syväriläisen kappelissa Myllypurossa, Espoon Tapiolassa Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkossa, Vantaalla Kristuksen taivaaseenastumisen kirkossa Tikkurilassa, Järvenpäässä Jumalansynnyttäjän Kazanilaisen ikonin kirkossa, Porvoossa Kristuksen kirkastumisen kirkossa, Lohjalla Karjalan valistajien kirkossa, Lahdessa Pyhän kolminaisuuden kirkossa ja Hämeenlinnassa Pyhien Aleksanteri Nevskin ja Johannes Krysostomoksen kirkossa. 

Lisätietoja: kasvatustyöntekijä Kaarina Lyhykäinen, puh 040 512 5825, kaarina.lyhykainen@ort.fi

Lukuvinkki: Ortodoksiviestin numerossa 4/2021 Matti P. Pulkkinen kirjoittaa Kirkkoon kuulumisesta

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset