8.8.2019

Ortodoksiseen kirkkoon liittymistä edeltää aina tietty valmistautumisaika, jonka kuluessa kirkkoon liittymistä harkitseva perehtyy ohjatusti kirkon oppiin ja liturgiseen elämään.

Seurakunta järjestää kirkkoon liittymisestä kiinnostuneille ryhmämuotoista katekumeeniopetusta, jota tarjotaan tulevalla kaudella Helsingin keskustassa, Myllypurossa, Lohjalla, Porvoossa, Espoossa ja Vantaalla.

Opetuksen tavoitteena on antaa osallistujille sellaista tietoa ja kokemusta, jonka pohjalta he voivat arvioida, haluavatko he liittyä kirkkoon. Opetuksessa tutustutaan aktiivisesti ortodoksiseen jumalanpalveluselämään ja perehdytään esimerkiksi ortodoksiseen ihmiskuvaan, sakramenttiopetukseen ja dogmatiikkaan. Myös seurakuntayhteisö tulee opetuksessa tutuksi.

Kauden 2019-2020 katekumeeniopetus

Kirkkoon liittymistä harkitseville tarkoitetut katekumeenikurssit käynnistyvät vuosittain yhteisellä aloitustilaisuudella syyskuussa. Uusien katekumeenien yhteinen aloitustilaisuus pidetään tänä vuonna torstaina 5. syyskuuta klo 18.00 seurakuntasalilla (Unioninkatu 39, sisäpiha). Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittaudu mukaan katekumeeniopetukseen
Katekumeenin matkakumppani 2019-2020


Katekumeeniopetukseen voi ilmoittautua pitkin vuotta ilmoittautumislomakkeen kautta, ja mukaan pääsee myös kesken vuoden. Lue lisää katekumeeniopetuksesta ja kirkkoon liittymisestä

Kategoriat Ajankohtaista