Hanna Lehto-Isokoski on syksystä lähtien viettänyt paljon aikaa jumalanpalveluksissa Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkossa Tapiolassa.

15.2.2023

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leon päätöksellä Tikkurilan Kristuksen taivaaseenastumisen kirkon sekä Vantaan alueen kanttorin sijaisena tulee toimimaan Hanna Lehto-Isokoski. Sijaisuus alkaa 18. helmikuuta ja jatkuu näillä näkymin ainakin lokakuuhun saakka.

Hanna Lehto-Isokoski on viime vuonna valmistunut teologian maisteri ja kyseessä on hänen ensimmäinen työpaikkansa kanttorina.

”Mielessä kihelmöi positiivinen jännitys. Monen vuoden  opintojen jälkeen on aika niin sanotusti upottaa kädet saveen ja heittäytyä rohkeasti työhön, vaikka paljon opittavaa on vielä. Mielestäni kanttorin työ opitaan toden teolla vasta käytännössä jumalanpalveluksissa ja pyhissä toimituksissa.”

Hanna Lehto-Isokoski onkin pyrkinyt valmistautumaan sijaisuuteen käymällä aktiivisesti jumalanpalveluksissa ja pyytämällä opastusta kokeneemmilta kanttoreilta.

”Olen viettänyt viime kuukaudet tiiviisti Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkossa Tapiolassa. Siellä olen saanut pätevää opastusta seurakuntatyön käytäntöihin. Olen kiitollinen isä Petri Korhoselle, isä Petri Hakoselle ja Stiina Hakoselle sekä Tapiolan upealle yhteisölle.”

Nyt kanttori pääsee tutustumaan myös Tikkurilan kirkkoon.

”Olen kuullut paljon hyvää myös Tikkurilan yhteisöstä ja odotan, että pääsen tutustumaan siihen. Olen myös iloinen, että minulla on nyt lyhyehkö työmatka: pääsen työpaikalle vaikka polkupyörällä.”

Hanna Lehto-Isokoski on aiemmin urallaan toiminut muun muassa toimittajana. Hän on hyvin kiitollinen siitä, että pääsee nyt tekemään työtä juuri kirkossa.

”Kanttoreilla on maailman kauneimpiin kuuluvat työhuoneet – kirkot.”

Teksti ja kuva: Vlada Wahlstén

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset