13.7.2020

Pyhien apostolienvertaisten Vladimir Kiovalaisen ja Magdalan Marian kirkon 125-vuotistemppelijuhlaa vietetään sunnuntaina 19.7. ulkona kirkon pihalla. Myös vedenpyhitys toimitetaan poikkeuksellisesti merenrannan sijasta kirkolla. Praasniekkaliturgian toimittaa Helsingin ortodoksisen seurakunnan Länsi-Uudenmaan toiminta-alueen pappi, rovasti isä Kalevi Kasala.

Liturgiaa pääsee seuraamaan 50 henkeä. Tilaisuudessa osallistujien on pidettävä parin metrin etäisyyttä toisiinsa ja huolehdittava hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Ehtoollinen jaetaan kertakäyttölusikoilla.

Lauantain 18.7. vigilia toimitetaan suljetuin ovin sisällä kirkossa minimimiehityksellä. Vigilian jälkeen vanhalla hautausmaalla on litania eli lyhyt rukoushetki vainajien puolesta, johon kaikki ovat tervetulleita turvaväliä, käsihygieniaa ja muita ohjeita noudattaen. Tilaisuus hautausmaalla alkaa noin klo 19.

Hangon kirkon kaksi liekkikupolia risteineen.
Hangon kirkko rakennettiin keräysvaroin ja se valmistui 1895. Kirkko kuvastaa ortodoksisuuden läsnäoloa suositussa 1800-luvun kylpyläkaupungissa, jota tuolloin kutsuttiin Pohjolan Rivieraksi. Kuva: Helsingin ortodoksisen seurakunnan viestinnän kuva-arkisto