2.6.2023
Hämeenlinnassa Ahveniston kirkossa järjestetään kesällä kaksi avoimien ovien päivää: 15. kesäkuuta sekä 6. heinäkuuta kello 12-16 välisenä aikana. Avoimien ovien päätteeksi kello 16 toimitetaan akatistos- jumalanpalvelus.

Lisäksi juhannuksena 24.6. Ahveniston kirkossa vietetään pienimuotoista kesän temppelijuhlaa ja toimitetaan liturgia. Kirkko on pyhitetty Johannes Kastajan mestaukselle, ja juhannuksena vietetään Johannes Kastajan syntymäjuhlaa.
Ahveniston kirkon esittelyä ja avoimien ovien päivää on toivottu jo pidempään. Kirkon sijainti luonnon ääressä sekä erityinen historia tekevät pyhäköstä myös ainutlaatuisen.
Ahveniston kirkko on todella rakas erityisesti Hämeenlinnan alueen ortodokseille.
Alueen kanttori Minna Jokinen kertoo, että Ahveniston kirkko nousee esille lähes kaikissa seurakuntalaisten yhteisissä tapaamisissa.
”Seurakuntalaiset todella toivovat, että kirkossa toimitettaisiin paljon nykyistä enemmän palveluksia. Erityisesti kesäaikaan hämeenlinnalaiset kokoontuisivat mieluiten Ahveniston kirkossa. Olemme pyrkineet vastaamaan tähän toiveeseen. Kesäaikaan lomien vuoksi emme kuitenkaan pysty toimittamaan jumalanpalveluksia Ahvenistossa aivan niin usein, kuin seurakuntalaiset toivoisivat. Avoimien ovien päivä on kuitenkin hieno mahdollisuus kaikille, myös muualla Suomessa asuville tulla tutustumaan tähän kauniiseen kirkkoon.”
Saapuessa pyhäkköön kannattaa huomioida kirkon muuttunut osoite. Ahveniston kirkon uusi osoite on Parantolankatu 3.
Ahveniston kirkon varsinaista temppelijuhlaa vietetään Johannes Kastajan mestauksen päivänä 29. elokuuta.