Kerhonohjaaja ohjaa esimerkiksi lasten askartelua sunnuntaina liturgian yhteydessä. Kuva: Helsingin ortodoksinen seurakunta

22.6.2023

Haku Helsingin ortodoksisen seurakunnan lastenkerhojen kerhonohjaajaksi on käynnissä 15.8.2023 saakka.

Seurakunta järjestää lastenkerhoja 3-10 vuotiaille lapsille ympäri seurakuntaa. Kerhot ovat lapsille mukava tapa tutustua omaan kirkkoon ja uskontoon. Kerhonohjaajat ovat siis tärkeässä roolissa kerhoissa kun lapsi tutustuu ortodoksiseen uskoon ja kehittää omaa ortodoksista identiteettiään.

Lähde siis mukaan kerhonohjaajaksi!

Kerhonohjaajien koulutukset

Kerhonohjaajaksi haetaan sähköisellä lomakkeella. Valittujen ohjaajien tulee osallistua koulutuksiin. Jos olet uusi kerhonohjaaja, koulutus on: 1.-3.9.2023 . Koulutuksen yhteydessä on lämmin ruoka. Koulutukseen sisältyy hätäensiapukurssi, jossa tarkastellaan erityisesti niitä ensiaputilanteita, joihin lapset saattavat joutua. Uusien kerhonohjaajien koulutus maksaa 30€. Koulutus on mahdollista suorittaa etäyhteyksin, mikäli Helsinkiin on pitkä matka. Ensiapukoulutus on mahdollista järjestää vain läsnä oleville.

Kaikki vanhat kerhonohjaajat osallistuvat kerhovuoden aloitukseen 3.9.2023.

Kerhonohjaajille järjestetään lisäksi kerhokauden aikana noin kerran kuussa koulutusiltoja. Koulutusilloissa muun muassa käydään läpi kerhojen kuulumisia, tavataan muita ohjaajia ja saadaan vertaistukea samaa tehtävää tekeviltä. Koulutusilloissa käsitellään jotain kerhonohjaamiseen liittyvää aihetta sekä sieltä saadaan kerhomateriaali tuleville viikoille.

 

Ohjaajat toimivat kirkko-, ponomari- ja iltakerhoissa

Koulutuksen jälkeen saa pätevyyden toimia seurakunnan kerhoissa kerhonohjaajana. Seurakunta järjestää tällä hetkellä kolmea erilaista kerhoa: jumalanpalveluksen aikana pidettävää kirkkokerhoa,  pojille liturgian aikana järjestettävä ponomarikerhoa ja arki-iltana pidettävää iltakerhoa.

Suurin osa kerhoista on kirkkokerhoja, jotka järjestetään sunnuntaisin liturgian yhteydessä. Kirkkokerhoissa on ohjelmana askartelua ja yhteistä ajanvietettä. Kirkkokerhossa tutustutaan viikon aiheeseen erilaisten toimintojen ja tehtävien kautta. Lisäksi kirkkokerhossa osallistutaan jumalanpalvelukseen kuuntelemalla evankeliumi ja käymällä ehtoollisella.

Sunnuntaisin liturgian yhteydessä järjestetään myös ponomarikerhoja. Ponomarikerhoissa yli 6 vuotiaat pojat pääsevät harjoittelemaan alttariapulaisen tehtäviä yhdessä ohjaajan kanssa.

Iltakerhot toimivat pitkälti samalla tavalla, kuin kirkkokerhot. Kokoontuminen ajoittuu kuitenkin arki-iltaan, eikä kerhoa pidetä jumalanpalveluksen yhteydessä.

Kirkkokerhoissa ja iltakerhoissa on jokaiselle kerhokerralle oma teema, jota käsitellään lasten kanssa. Teemat voivat liittyä esim. kirkkovuoden juhliin, kirkon pyhiin tai kirkon esineisiin.

 

Kiinnostuitko vastuullisesta tehtävästä seurakuntamme lasten parissa? Tule mukaan ja hae kerhonohjaajaksi!

Lisätietoja voit kysellä sähköpostitse kasvatustyöntekijä Petri Gyllströmiltä, petri.gyllstrom@ort.fi, 040 053 1896

Ilmoittaudu mukaan tällä sähköisellä lomakkeella

Kategoriat Ajankohtaista