21.6.2022

Haku kerhonohjaajaksi kerhovuodelle 2022 – 23

Kristinoppikoulun käyneiden on mahdollista tulla mukaan ja ryhtyä seurakunnan lastenkerhojen ja ponomarikerhojen kerhonohjaajaksi.

Seurakunta järjestää lastenkerhoja 3-10 vuotiaille lapsille ympäri seurakuntaa. Lastenkerhoja on tällä hetkellä kolmea erilaista: kirkkokerhoja, ponomarikerhoja ja iltakerhoja. Suurin osa kerhoista on kirkkokerhoja, jotka järjestetään sunnuntaisin liturgian yhteydessä. Kirkkokerhoissa voidaan muun muassa askarrella ja pelata. Sunnuntaisin liturgian yhteydessä järjestetään myös ponomarikerhoja. Ponomarikerhoissa yli 6 vuotiaat pojat pääsevät harjoittelemaan alttariapulaisen tehtäviä yhdessä ohjaajan kanssa. Tapiolassa ja Helsingin Kruununhaassa järjestetään myös lasten iltakerhoja.

Kirkkokerhoissa ja iltakerhoissa on jokaiselle kerhokerralle oma teemansa, jota käsitellään lasten kanssa. Teemat voivat liittyä esimerkiksi kirkkovuoden juhliin, kirkon pyhiin tai kirkon esineisiin. Kerhot ovat lapsille mukava tapa tutustua omaan kirkkoon ja uskontoon. Kerhonohjaajat ovat siis tärkeässä roolissa kerhoissa, kun lapsi tutustuu ortodoksiseen uskoon ja kehittää omaa ortodoksista identiteettiään.

Kerhonohjaajille järjestetään noin kerran kuussa koulutusiltoja. Koulutusilloissa muun muassa käydään läpi kerhojen kuulumisia, tavataan muita ohjaajia ja saadaan vertaistukea samaa tehtävää tekeviltä. Koulutusilloissa käsitellään jotain kerhonohjaamiseen liittyvää aihetta sekä sieltä saadaan kerhomateriaali tuleville viikoille.

Huomaathan, että valittujen ohjaajien tulee osallistua koulutuksiin. Jos olet uusi kerhonohjaaja, koulutus on: 26.-28.8. Toinen koulutuskerta on syyskuun alussa, ajankohta ilmoitetaan valinnan yhteydessä.

Uusien kerhonohjaajien koulutus maksaa 20€.

Kaikki vanhat kerhonohjaajat osallistuvat kerhovuoden aloitukseen 28.8.

Koulutus on mahdollista suorittaa etäyhteyksin, mikäli Helsinkiin on pitkä matka.

Lisätietoja voit kysellä sähköpostitse kasvatustyöntekijä Petri Gyllströmiltä, petri.gyllstrom@ort.fi

Jos kiinnostuit, ilmoittaudu tästä linkistä mukaan! Ilmoittautuminen on käynnissä 15.8. saakka. 

Kategoriat Uutiset