Uspenskin katedraalissa Greogorios Palamaksen sunnuntaina toimitetaan myös diakoniksi vihkiminen. Liturgiaa voi seurata myös verkkolähetyksenä. Kuva: Vlada Wahlsten

25.2.2024

Suuren paaston toisena sunnuntai on nimetty yhden kirkon suuren opettajan, kilvoittelijan ja rukoilijan, Tessalonikin arkkipiispan Gregorios Palamaksen mukaan.

Pyhä Greogorios Palamas (1296-1359) opetti jatkuvan sydämen rukouksen ja uskon merkityksestä sekä puolusti kirkon opetusta siitä, että jumalallinen elämä voidaan ottaa vastaan ja kokea kirkon pyhissä sakramenteissa, ja yhteys Jumalaan on jokaisen kristityn hengellisen kasvun päämäärä. Pappismunkki ja professori Serafim Seppälä kertoo Greogorios Palamaksen merkityksestä Mamren Tammisto YouTube-kanavalla.

Tänä vuonna Gregorios Palamaksen sunnuntaina seurakuntamme saa iloita uudesta papiston jäsenestä; Arkkipiispa Leo vihkii ipodiakoni Sami Sailon diakoniksi Uspenskin katedraalissa 25.2. kello 10 alkavassa liturgiassa. Päivä on samalla arkkipiispa Leon piispaksi vihkimisen 45-vuotispäivä. Merkkipäiväänsä viettävä esipaimen pitää palveluksessa opetuspuheen. Jumalanpalvelusta voi seurata suorana verkkolähetyksenä seurakuntamme YouTube -kanavalta:

Lähetyksen tuottaa Digital Palola oy.

Gregorios Palamaksen sunnuntain iltana 25.2. kello 20 Yle Radio 1 lähettää Uspenskin katedraalista ehtoopalveluksen taltioinnin. Ehtoopalveluksen toimittaa rovasti Teo Merras. Arkkipiispa Leo pitää radioinnissa opetuspuheen. Radiolähetyksen voi kuunnella varsinaisen lähetysajan jälkeen myös Yle Areenassa.

 

Katso kaikkien seurakuntamme alueiden jumalanpalveluksien ajankohdat kalenterista:

Jumalanpalvelukset 

 

Gregorios Palamaksen sunnuntaista Kirkkovuosi-seurakunnassamme osiossa.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset