22.10.2023

Kirkkojen yhteistä ihmisoikeus- ja vastuullisuuskampanjaa Ekumeenista vastuuviikkoa vietetään jälleen 22.–29. lokakuuta 2023. Tänä vuonna kirkkojen yhteinen ihmisoikeus- ja vastuullisuuskampanja kutsuu kaikkia kristittyjä miettimään, mitä yhteisiä keinoja meillä on rakentaa rauhaa. Sota Euroopassa on aiheuttanut ahdistusta ja epävarmuutta tulevaisuudesta varsinkin nuorten keskuudessa. Haluamme olla vastavoima rauhattomuuden ja pelon ilmapiirille ja olla rauhan sillanrakentajia.

Vastuuviikon kotisivuilta löytyy monenlaista teemaan liittyvää ajankohtaista aineistoa, jonka tuottamiseen on osallistunut ryhmä nuoria aikuisia Suomen Ekumeenisen Neuvoston Nuorisojaostosta ja Ketko-koulutuksesta.

 

Rauhankonsertti 24.10.

Vastuuviikolla ja sen yhteydessä järjestetään monenlaisia tapahtumia. YK:n päivänä 24.10. Helsingissä järjestetään moniuskontoinen rauhankonsertti Lauluja rauhasta Helsingin Diakonissalaitoksen kirkossa.

 

Seminaari Ukrainan sodasta 26.10.

Torstaina 26.10. kello 17-19:30 järjestetään Ukrainan sota uskontojen haasteena -seminaari, jossa mukana seurakuntamme venäjänkielisestä seurakuntatyöstä vastaava pappi ja USKOT foorumin puheenjohtaja Heikki Huttunen. Ilmoittautumiset 23.10. mennessä.

 

Ekumeeniset jumalanpalvelukset

Vastuuviikon aikana toimitetaan monia ekumeenisia jumalanpalveluksia. Sunnuntaina 22.10. klo 10 nähdään YLE TV 1 -kanavalla Ekumeeninen studiokirkko, jonka toteutuksesta on vastannut Tampereen ekumeeninen työryhmä. Tampereen ortodoksisesta seurakunnasta mukana ovat isä Tuomas Kallonen ja kanttori Markus Hänninen. Sunnuntaina 29.10. Yle Radio 1 lähettää Vastuuviikon radiojumalanpalveluksen Salosta eri seurakuntien toteuttamana. Molemmat taltioinnit ovat nähtävissä ja kuultavissa Yle Areenasta.

Vastuuviikkoa voi seurata somessa, joko Facebookissa (Vastuuviikko – Ansvarsveckan | Facebook) tai Suomen Ekumeenisen Neuvoston Instagram-tilillä @ekumenia. Somessa voi käyttää seuraavia häshtägejä: #pyhärauha #vastuuviikko.