Kulttuurikeskus Sofian julkisivussa on suuri Kristuksen syntymäjuhlan, joulun mosaiikkityö. Kuva: Ortodoksiviesti

27.11.2023

Kulttuurikeskus Sofiassa Vuosaaressa vietetään perinteistä ekumeenista adventtitapahtumaa joulukuun ensimmäisenä lauantaina 2. joulukuuta.

Lauantai-päivä alkaa kello 10 metropoliitta Ambrosiuksen toimittamalla liturgialla Sofian kappelissa.

Liturgian jälkeen on mahdollisuus lounaaseen ravintola Xeniassa.

Varsinainen adventtitapahtuma tapahtuma alkaa kello 12:30 keskustelutilaisuudella: odotus ja kaipuu –adventin matkaa jouluun. Mukana oopperaohjaaja Eija Tolpo, pastori Tapio Koivu, luterilaisen kirkoon piispa Irja Askola ja metropoliitta Ambrosius.

Keskustelutilaisuuden päätteeksi toimitetaan uusittujen tilojen siunaus ja taidegallerian avajaiset. Näyttelytilojen ensimmäinen taidenäyttely on ortodoksi kuvataiteilija Marjatta Tapiolan käsialaa, johon vieraat voivat tutustua veloituksetta avajaisten yhteydessä.

Avajaisten ja tilojen siunaamisen yhteydessä veisataan yhdessä ”Hoosianna”  ja nautitaan jouluglögiä.

 

Peruskorjattu ja uudistunut Sofia Helsingissä kutsuu taiteen ja hengellisyyden äärelle 

Kulttuurikeskus Sofiassa Helsingin Vuosaaressa on vuoden alusta tehty mittava parin miljoonan peruskorjaus. 1970-luvulla rakennetuissa tiloissa vaihdettiin kaikki putket ja tehtiin pintaremonttia. Samalla tiloja on uudistettu.

Näkyvimmän muutokset odottavat Sofian kappeliin saapuvia heti kirkkomatkalla. Sofian kappelin vieressä näyttely- ja kokoustiloina palvellut siipi muutettiin korjauksen yhteydessä hotellihuoneiksi. Siipeen valmistui kaikkiaan 25 uutta nykyaikaista hotellihuonetta. Muutos ei kuitenkaan vaikuta kappelin toimintaan tai kappeliin kulkuun.

Uudet näyttely- ja kokoustilat avautuivat korjauksen valmistumisen myötä Sofian pohjakerrokseen. Tilat sopivat edellisiä paremmin juuri näyttelyiden järjestämiseen, sillä tilassa ei ole ikkunoita ja valot voidaan säätää optimaalisesti käyttötarkoitukseen sopivaksi.

Kulttuurikeskus- ja kokoushotelli Sofian omistaa erillinen Sofian säätiö. 

www.sofia.fi