9.5.2020

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo lähettää äitienpäivänä videolla tervehdyksen ja siunauksensa kaikille äideille ja samalla kaikkiin koteihin. Videotervehdys on julkaistu Suomen ortodoksisen kirkon YouTube-kanavalla, ja sen voi katsoa myös yllä olevasta kuvakkeesta.

Arkkipiispa Leon videotervehdyksen voi lukea kokonaisuudessaan myös kirkon sivuilla: Rukoilemme äitien ja kaikkien perheiden puolesta. 

Videotervehdyksessään isä Esipaimen huomioi myös poikkeusolojen tuomat haasteet perheiden arjessa:

”Koti on paikka, jossa opettelemme rakastamaan lähimmäisiämme. Sen merkitys korostuu erityisesti nyt poikkeusoloissa. Moni tuntee parhaillaan äitiyden haasteet ihan konkreettisesti ”nahoissaan”: kun lapsen koulukirjat lentelevät ja ovet paukkuvat; kun jakautuminen moneen rooliin samanaikaisesti kuormittaa mieltä; jos puolison työ on uhattuna ja epävarmuus heijastuu lapsiin; tai jos äiti on jäänyt yksin huolehtimaan perheestä ja kasvattamaan lapsia. Varmasti jokainen lapsi kasvattaa tänä sosiaalisen eristäytyneisyyden aikana vanhempiaan yhtä paljon kuin vanhemmat yrittävät kasvattaa lastaan. Ennen kaikkea nyt pitää olla itselleen armollinen.”

Äitienpäivänä kaikissa pyhäköissä muistetaan äitiä ja perheitä erityisin rukouksin, kuten arkkipiispa Leo muistuttaa tervehdyksessään ja rohkaisee yhtymään rukoukseen ja muistamaan myös edesmenneitä äitejämme.

Kategoriat Uutiset