18.6.2020

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo lähettää videotervehdyksen juhannuksen eli Johannes Kastajan syntymäjuhlan edellä 18.6.

Tervehdyksessään arkkipiispa Leo muistuttaa juhannuksen todellisesta kristillisestä sanomasta. Juhannusta pidetään myös keskikesän ja näin myös luomakunnan juhlana. Arkkipiispa Leo muistuttaakin, kuinka  luomakunta sanana merkitykseltään viittaa Luojaan, ja kuinka luonnon suojeleminen on todellisen kristityn tehtävä. Arkkipiispa Leo näkeekin koronakriisin opettaneen meille  toistemme ja luomakunnan arvostamista.

”Kriisi tarkoittaa ongelmaa, joista vanhoilla keinoilla ei selviä. Koronakriisi on selvästi tällainen. Se on pakottanut meidät arvioimaan sitä, miten kunnioitamme ja arvostamme niitä kallisarvoisia lahjoja, jotka olemme saaneet Jumalalta… Kun annamme enemmän aikaa Jumala-suhteellemme ja toisillemme, niin luomakuntakin voi paremmin. Koko luomakunta odottaa Jumalan lasten ilmestymistä.”

”Toivottavasti tämä epävarmuuden ja turvattomuuden aika on opettanut meitä kantamaan toistemme taakkaa ja pitämään huolta toinen toisistamme. ”

Tervehdyksen voi katsoa yllä olevasta kuvakkeesta, ja Suomen ortodoksisen kirkon YouTube-kanavalla.

Kategoriat Uutiset