Arkkipiispa Leo korostaa kirjeessään, kuinka Pyhällä Maalla tapahtuvat sotatoimet koskettavat jokaista kristittyä: "Sota Pyhällä maalla ei voi olla liikuttamatta jokaisen kristityn sielua." Kuva: Jyri Pitkänen

28.10.2023

Raskain sydämin kirjoitetussa kirjeessään arkkipiispa Leo kertoo, kuinka järkyttävät uutiset Gazan sodasta ovat koskettaneet myös Suomen kirkkokansaa.

Sota Pyhällä maalla ei voi olla liikuttamatta jokaisen kristityn sielua.

– Ajatuksemme ovat kääntyneet Pyhään kaupunkiin ja sen pyhiinvaelluspaikkoihin, joissa olen henkilökohtaisesti kokenut Teidän Pyhyytenne rajatonta vieraanvaraisuutta ja rakkautta vuosien varrella. Vaalin muistoa kokemuksesta, kun kulkemamme reitti vei meidät paikoille, joissa Herra itse vaelsi; Betlehemin luolasta vavahduttavalle Golgatalle ja Öljymäelle, josta ylösnoussut Herra astui taivaaseen. Tämä kokemus liikuttaa syvästi ei ainoastaan niiden kristittyjen sieluja, jotka tekevät pyhiinvaelluksen maahanne, vaan myös niitä, jotka kuulevat ja lukevat siitä. Siksi olin erityisen surullinen kuullessani räjähdyksestä, joka tapahtui Gazan vanhassa kaupunginosassa Pyhän Porfyrioksen kirkon alueella aiheuttaen monia uhreja ja valtavaa aineellista tuhoa, kirjoittaa arkkipiispa.

Kirjeen päätteeksi arkkipiispa vakuuttaa Suomen ortodoksisen kirkon rukoilevan koko voimallaan rauhan puolesta.

– Kun tarjoatte hengellistä ohjausta ja tukea paimennettavalle kirkkokansallenne näin vaativina aikoina, olkaa tietoinen siitä, ettette ole yksin pyrkimyksissänne. Rukoilemme Vapahtajaamme ja Lunastajaamme Jeesusta Kristusta valaisemaan kaikkia osapuolia ja antamaan heille voimaa ja rohkeutta aloittaa viipymättä keskinäinen vuoropuhelu alueen ihmisten parhaaksi, oikeudenmukaisuuden ja rauhan saavuttamiseksi.

Kategoriat Uutiset