Arkkipiispa Leo otti tapaamisen päätteeksi yhteiskuvan yhdessä Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Siiri Somerkeron (vas.) ja toiminnanjohtaja Kaisa Leikolan (oik.) kanssa. Kuva: Vlada Wahlstén

6.5.2022

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo allekirjoitti 6.5. päivitetyn yhteistyösopimuksen Suomen Partiolaisten kanssa. Uusi yhteistyösopimus on kuitenkin hyväksytty jo aiemmin ja se on astunut voimaan 10.4.2022.

– Toivomme, että päivitetyn yhteistyösopimuksen myötä meidän kirkkomme jäsenet, erityisesti lapset ja nuoret, löytäisivät partiotoiminnan.  Me Kirkkona haluamme olla läsnä partiotoiminnassa ja toivottaa Jumalan siunausta ihmistenväliseen kulttuurien rajat ylittävään kanssakäymiseen, totesi arkkipiispa Leo sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä.

Partion peruskirjan mukaan partio on kasvatustoimintaa, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kasvua heidän yksilölliset ominaispiirteensä huomioon ottaen. Partiokasvatuksen tavoitteena on, että partiolainen rakentaa katsomuksellista identiteettiään, etsii elämän totuutta ja elää sitä todeksi.

– Haluamme partion kasvatuksessa antaa toimintaamme osallistuville työkaluja kasvaa katsomuksessaan. Uskonnollisten yhteisöjen osaaminen katsomuskasvatuksessa on tärkeää tässä onnistumisen kannalta ja siksi olemme iloisia yhteistyöstä ortodoksisen kirkon kanssa. Kiitämme ortodoksista kirkkoa hyvästä yhteistyöstä katsomusohjelman järjestämisestä viime kesän Johtajatulilla sekä tulevan kesän suurleiri Kajolla, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Siiri Somerkero toteaa.

Suurleiri Kajo 2022 pidetään Hämeenlinnassa 15.–23.7. ja paikalle odotetaan yli 10 000 partiolaista. Seurakuntamme suunnittelee toimittavansa leirillä liturgian.

Helsingin ortodoksinen seurakunta on kahden lippukunnan taustayhteisö. Nämä lippukunnat tarjoavat toiminnassaan ortodoksisen uskon mukaista katsomuskasvatusta ja saavat tukea seurakunnaltamme. Partiotoiminta on kaikille avointa ja katsomusten moninaisuuden huomioiminen toiminnassa on tärkeä periaate.

 

Arkkipiispa Leo keskusteli allekirjoittamisen yhteydessä yhteistyöstä.

Kategoriat Uutiset