18.4.2020

Pääsiäisjuhlakauden ensimmäisenä sunnuntaina kirkkomme muistaa apostoli Tuomasta, joka epäili Kristuksen ylösnousemusta, ja jolle Vapahtaja itse ilmestyi kääntäen näin epäuskon lujaksi uskoksi. Tuomaan sunnuntaita kutsutaan myös antipashaksi, mikä tarkoittaa pääsiäisen viettämistä uudelleen.

Koronaviruspandemian ja sen myötä poikkeusolojen rajoituksien vuoksi jumalanpalvelukset toimitetaansuljetuin ovin eli ilman kirkkokansaa ja alle 10 hengen kokoonpanolla.

Jumalanpalveluksia toimitetaan kuitenkin kaikilla seurakunnan toiminta-alueilla ja suurimpaan osaan niistä voi osallistua sosiaalisen median kautta.

Uspenskin katedraalista lähetetään suoratoistona jumalanpalvelukset ja niihin voi osallistua seurakunnan YouTube-kanavan kautta tai suoraan alla olevien kuvakkeiden kautta.

 

Lauantai 18.4. kello 17 vigilia

 

Sunnuntai 19.4. kello 9:55 liturgia

Ortoksisessa kirkossa vietetään pääsiäistä neljänkymmennen päivän ajan. Juhlakauden jokainen sunnuntai kantaa tiettyä nimeä ja teemaa.

Lue pastori Mikko Leistolan Tuomaan sunnuntaita käsittelevä kirjoitus viime vuodelta: Epäilevä apostoli johdattaa meidät uskon lähteelle.

 

Kategoriat Uutiset