Isä Alexander Zanemonets osallistui seurakunnantarkastuksen päätösliturgiaan Uspenskin katedraalissa 29.5.2022. Kuva: Vlada Wahlstén

4.6.2022

Alexander Zanemonets on aloittanut virallisesti työnsä kirkkomme Ukrainan pakolaisten parissa toimivana pappina.

​​​​​​​”Olen hyvin kiitollinen ja tyytyväinen, että pääsen viimein tekemään  työtä Ukrainan pakolaisten parissa. Olen kahden viimeisimmän kuukauden aikana jo tavannut ukrainalaisia pakolaisia, käynyt monenlaisissa tapahtumissa ja osallistunut jumalanpalveluksien toimittamiseen. Minut otettu hyvin vastaan seurakunnassa ja koko kirkossa. Tähän mennessä minulla ei ole kuitenkaan vielä ollut virallista suomalaista puhelinnumeroa ja kirkon sähköpostiosoitetta, mikä on hieman hankaloittanut yhteydenpitoa. Seurakunnan alueelle ja Suomeen on saapunut jo useita tuhansia Ukrainan sodan pakolaisia ja työlle todella on tarvetta. Onneksi myös kaikki seurakunnan papit tukevat minua ja tekevät myös työtä ukrainalaisten pakolaisten parissa”, kertoo isä Alexander Zanemonets venäjän kielellä.

Isä Alexanderin kanssa voi keskustella venäjän lisäksi englannin ja ukrainan kielillä.

Kirkollishallitus on osoittanut Ukrainan pakolaisten parissa toimivan papin palkkaamiseen määrärahan vuoden loppuun saakka. Työ on alkanut seurakunnassamme kirkkoherra Markku Salmisen päätöksellä ja jatkuu näillä näkymin toisessa seurakunnassa. Taustalla on seurakunnanneuvoston huhtikuun lopulla tekemä päätös, ettei neuvosto esitä valtuustolle Ukrainan pakolaisten kanssa työskentelevän määräaikaisen papin toimen perustamista. Palkkaukseen liittyvien asioiden ei kuitenkaan pitäisi näkyä isä Alexanderin työssä, sillä hän palvelee valtakunnallisesti koko kirkkomme alueella asuvia ukrainalaisia pakolaisia.

Isä Alexanderin yhteystiedot, joita kannattaa jakaa erityisesti ukrainalaisille pakolaisille tai niille, ketkä tekevät töitä pakolaisten parissa:

Alexander Zanemonets,
p. 046 875 7319
alexander.zanemonets@ort.fi 

Kategoriat Uutiset