Kuva: Pixabay

21.12.2021

Korona-aika ja vuoden 2021 alun seurakuntauudistuksen myötä toteutunut Helsingin ortodoksisen seurakunnan toiminta-alueen laajentuminen herättävät huolen siitä, kuinka moni seurakuntalainen, varsinkin seurakunnan reuna-alueilla asuva, on jäänyt yksin, sanoo Helsingin ortodoksisen seurakunnan kasvatustoiminnan esimies ja vapaaehtoistyön koordinaattori Kristiina Aminoff.

Jotta seurakunta voisi tukea ja auttaa yhä paremmin ja kohdennetummin, niin keväällä 2022 aloittaa toimintansa uusi Ystäväpuhelin-palvelu. Vuodesta 1993 toimineen Auttavan puhelimen sijalle tulevassa Ystäväpuhelin-palvelussa vapaaehtoinen päivystäjä soittaa valitulle seurakuntalaiselle sovittuun aikaan ja sovitun mittaisen puhelun. Auttavan puhelimen toiminta päättyy vuodenvaihteessa, 31.12.2021.

Entistä laajemmalla Helsingin ortodoksisen seurakunnan toiminta-alueella osa seurakuntalaisista voi jäädä ns. katvealueeseen, jossa he eivät pääse mukaan seurakunnan toimintaan.

– Ystäväpuhelimen yhtenä tavoitteena onkin tarjota tukea varsinkin seurakunnan reuna-alueilla asuville seurakuntalaisille, toteaa Aminoff.

Ystäväpuhelin toimii osana seurakunnan järjestämää lähimmäispalvelun vapaaehtoistoimintaa ja sen avulla halutaan lieventää yksinäisyyttä ja tehdä seurakuntalaiselle mahdollisimman helpoksi ja vaivattomaksi kohtaaminen seurakunnan työntekijän kanssa.

Uusi toimintamuoto käynnistyy konkreettisesti keväällä 2022. Siitä tiedotetaan vielä erikseen tarkemmin.

Teksti: Anu Miller

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset