Lainaehdot

Kirjoja lainataan kotiin kuukauden laina-ajaksi lukuun ottamatta vanhoja arvokkaita teoksia ja sarjajulkaisuja. Kirjasto palvelee myös liikuntaesteisiä ja näkövammaisia. Otathan yhteyttä kirjastonhoitajaan, jos tarvitset erityispalvelua.

Kaukolainat

Kirjastosta on mahdollista saada myös kaukolainoja. Kaukolainat toimitetaan postitse kotiovelle asti.

Kokoelmat

Kirjaston kokoelma käsittää yli 11 000 nidettä ja niistä on käytössä aakkosellinen luettelo, jossa teokset ovat löydettävissä sekä tekijän että päänimikkeen mukaan. Kirjastotietokantaan on toistaiseksi luetteloitu vain uusin kokoelma. Kirjastonhoitaja auttaa mielellään tiedonhaussa. Tiedonhaku sekä lainojen uusinta onnistuu myös puhelimitse ja sähköpostitse.

Vanhan kokoelman tutkijat ja muut kiinnostuneet voivat saada lukusalilainoja ja lukea niitä viihtyisissä käsikirjaston tiloissa.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirjastoon otetaan kiitollisuudella vastaan lahjoituksia, joilla täydennetään ja monipuolistetaan kokoelmia.

Tilat

Käsikirjastossa on tilaa noin kymmenelle lukijalle. Asiakkaat voivat halutessaan viipyä kuunnellen kirkkomusiikkia tee- tai kahvikupillisen äärellä rauhallisessa tunnelmallisessa ympäristössä.