Kuva: Helsingin ortodoksisen seurakunnan kuva-arkisto

18.3.2021

Helsingin ortodoksisen seurakunnan diakoniatyön kautta on nyt mahdollista saada kahden uuden vapaaehtoistoimijan, Astaterhikki Salosen ja Markus Erosen, talous- ja velkaneuvontaaKummallakin heistä on pitkä työkokemus talous- ja velkaneuvonnasta ja oman yrityksen luotsaamisesta. Salonen on kouluttautunut työurallaan talous- ja ulosottoasioiden asiantuntijaksi ja neuvonut yrittäjiä. Erosella taas on kokemusta eri tilanteissa velkaantuneiden auttamisesta muun muassa velkajärjestelyjen osalta. Sekä Salonen että Eronen ovat vastikään jääneet pois päivätyöstä yrityksissään, mikä mahdollistaa muiden auttamisen seurakunnan vapaaehtoisena työntekijänä.  

Ajoitus kummankin toimijan panokselle on mitä otollisin, koska koronan välilliset vaikutukset ulottuvat paitsi lomautusten ja työttömyyden kautta moniin tavallisiin ihmisiin myös eri alojen yrittäjiin. Koronatilanteen aiheuttamien talouteen ulottuvien rajoitustoimien vuoksi asiantuntijat ennakoivat konkurssiaaltoa toukokuussa 2020 säädetyn tilapäisen konkurssilain rauettua tämän vuoden helmikuussa. 

Astaterhikki Salosta motivoi auttamaan lapsuudessa koettu avun saaminen perheen kodin tuhouduttua tulipalossa. Rankasta kokemuksesta on jäänyt päällimmäiseksi kuitenkin mieleen monet hyvät kohtaamiset ja teot, joiden avulla Salosen perhe sai rakennettua kodin uudelleen. ”Olemme täällä toisiamme varten ja vain yhdessä selviydymme vastoinkäymisistä”, Salonen tiivistää. Eronen painottaa, että ulkopuolisena neuvojana hän voi auttaa laskusta toiseen kamppailevaa näkemään tilanteensa kokonaisvaltaisesti. ”Ratkaisuja on, vaikka ne eivät välttämättä aina ole helppoja. Sitoutuminen ratkaisuihin on edellytys kierteestä vapautumiselle.” 

Talous- ja velkaneuvonnan vapaaehtoistyöntekijät tavoittaa seurakunnan diakoniatyön kautta joko
päivystysnumerosta 09 8564 6160 ma, ti ja to klo 9–12 tai ottamalla yhteyttä alueesi diakoniatyöntekijään täältä.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset