4.8.2022

Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuusto kokoontuu kolmanteen ylimääräiseen kokoukseen Helsingin seurakuntasalilla torstaina 11.8. kello 18. Kokousta voi tulla seuraamaan paikan päälle. Valtuuston kokouksen asialistalla on muun muassa Järvenpään kanttorin valinta sekä Helsingin keskustan Liisankatu 29 ja Unioninkatu 39 kiinteistöjen tulevaisuudesta päättäminen. Kokouksen asialista on julkaistu seurakunnan päätöksistä kertovalla sivulla ja siihen voi tutustua tästä. 

Varsinaista kokousta edeltää Järvenpään alueen kanttorin toimen ehdokkaan haastattelu.  Haastattelu ei ole julkinen tilaisuus.

Hiippakunnan piispa on asettanut Järvenpään kanttorin toimeen ehdolle Maria Verikovin. Hän oli teologian maisterina ainut toimen kelpoisuusehdot täyttävä hakija. Tehtävään oli kaikkiaan viisi hakijaa. Vaikka ehdokkaita on yksi, valtuusto suorittaa kanttorin valinnan suljetulla lippuäänestyksellä.

Valtuuston asialistalla on myös Helsingin hautausmaan kirkon uuden isännöitsijän valinta. Nykyinen kirkonisännöitsijä Gaius Säteri on pyytänyt eroa tehtävästään.

Valtuuston kokouksessa käsitellään myös Helsingin keskustassa sijaistevan kolmen seurakunnan omistaman kiinteistön tulevaisuutta. Seurakunnanneuvosto on lähettänyt valtuustolle Mannerheimintie 8 kiinteistöä koskevan materiaalin tulevia toimenpiteitä koskevaa päättämistä varten. Valtuusto käsittelee myös Liisankatu 29 ja Unioninkatu 39 kiinteistöjen tulevaisuuden vaihtoehtoja.

Kokouksessa käsitellään lisäksi kahta valtuuston aiempia päätöksiä koskevaa oikaisuvaatimusta.

Valtuuston kokouksen asialistalla voi tutustua tarkemmin käsiteltäviin asioihin. Kokousta voi tulla seuraamaan paikanpäälle seurakuntasaliin (Unioninkatu 39, sisäpiha) ja siihen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.


Vaaleilla valittu seurakunnanvaltuusto käyttää seurakunnassa ylintä päätösvaltaa. Valtuustolla on kaksi sääntömääräistä kokousta: budjettikokous syksyllä ja tilinpäätöskokous keväällä. 

 

Korjaus 8.8.: Tekstissä aiemmin virheellisesti luki, että kokous olisi keskiviikkona 10.8., vaikka kokous pidetään torstaina 11.8. 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset