4.8.2022

Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuusto kokoontuu elokuun lopulla sekä syyskuun ensimmäisenä päättämään seurakunnan kiinteistöjen tulevaisuudesta ja valitsemaan kanttoria sekä isännöitsijää.

Valtuuston toinen ylimääräinen kokous pidetään maanantaina 29.8. kello 18. Kyseessä on Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leon määräämä ylimääräinen valtuuston kokous.

Valtuuston tulevan kokouksen asialistalla on muun muassa Järvenpään kanttorin valinta sekä Helsingin keskustan Liisankatu 29 ja Unioninkatu 39 kiinteistöjen tulevaisuudesta päättäminen. Kokouksen asialista on julkaistu seurakunnan päätöksistä kertovalla sivulla ja siihen voi tutustua tästä. 

Valtuuston kokousta edeltää Järvenpään kanttorin toimen hakijan haastattelu. Hiippakunnan piispa on asettanut Järvenpään kanttorin toimeen ehdolle Maria Verikovin. Hän oli teologian maisterina ainut toimen kelpoisuusehdot täyttävä hakija. Tehtävään oli kaikkiaan viisi hakijaa. Vaikka ehdokkaita on yksi, valtuusto suorittaa kanttorin valinnan suljetulla lippuäänestyksellä.

Valtuuston asialistalla on myös Helsingin hautausmaan kirkon uuden isännöitsijän valinta. Nykyinen kirkonisännöitsijä Gaius Säteri on pyytänyt eroa tehtävästään.

Valtuuston kokouksessa käsitellään myös Helsingin keskustassa sijaistevan kolmen seurakunnan omistaman kiinteistön tulevaisuutta. Seurakunnanneuvosto on lähettänyt valtuustolle Mannerheimintie 8 kiinteistöä koskevan materiaalin tulevia toimenpiteitä koskevaa päättämistä varten. Valtuusto käsittelee myös Liisankatu 29 ja Unioninkatu 39 kiinteistöjen tulevaisuuden vaihtoehtoja.

Kokouksessa käsitellään lisäksi kahta valtuuston aiempia päätöksiä koskevaa oikaisuvaatimusta.

Arkkipiispa Leon määräyksellä kokouksen puheenjohtajana toimii Arvo Kokkonen. Käsiteltäviä asioita kokouksessa esittelevät seurakunnan kirkkoherra Markku Salminen ja kiinteistöpäällikkö Kaj Rosenberg. Lisäksi kokousta tulee seuraamaan erikseen kutsuttuna Haminan piispa Sergei.

 

Kokousta mahdollisuus seurata paikan päällä tai etänä

Valtuuston kokousta voi tulla seuraamaan paikan päälle seurakuntasaliin (Unioninkatu 39 A, sisäpiha). Seurakuntasalin ylätasanne on varattuna yleisölle.

Yleisö voi myös seurata valtuuston kokousta myös etänä Teams-linkin välityksellä, jonka voi pyytää ennen kokouksen alkua seurakunnan johdonsihteeriltä Lasarus Jaloselta sähköpostitse (lasarus.jalonen@ort.fi).

 

Valtuusto kokoontuu myös luomakunnanpäivänä 1.9.

Seurakunnanvaltuusto kokoontuu myös puheenjohtaja Jefim Brodkinin kutsumana torstaina 1.9. kello 17:30 Helsingin seurakuntasalilla. Kolmannen ylimääräisen kokouksen asialistaan voi tutustua seurakunnan sivuilla tästä linkistä.

Kokouksessa käsitellään pitkälti samoja asioita, kuin 29.8. kokouksessa.


Valtuuston kokoukset ovat kaikille avoimia. Seurakuntalaiset ovat tervetulleita seuraamaan kokousta paikan päälle Helsingin Seurakuntasaliin ylätasanteelle (Unioninkatu 39, sisäpiha).

Vaaleilla valittu seurakunnanvaltuusto käyttää seurakunnassa ylintä päätösvaltaa. Valtuustolla on kaksi sääntömääräistä kokousta: budjettikokous syksyllä ja tilinpäätöskokous keväällä. 

 


Päivitetty 29.8.: Lisätty tieto mahdollisuudesta seurata kokousta etänä. 

Korjaus 23.8.: Uutisessa luki aiemmin väärä viikonpäivä. 1.9. kokous pidetään torstaina. 

Päivitetty 19.8.: Lisätty tieto valtuuston 1.9. kokouksesta

Päivitetty 12.8.: Uusi kokousaika ja piispan määräämät henkilöt lisätty uutiseen.

Päivitetty 9.8..: Kokouksen ajankohta muuttunut. Uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset