Katedraaliin pääsee nyt ensimmäistä kertaa tutustumaan puhelimen kautta ladattavalla audio-opastuksella, jonka seurakunta tarjoaa tämän kesän ajan kävijöille ilmaiseksi. 

1.7.2020

Helsingin ortodoksinen seurakunta tarjoaa maksuttoman suomenkielisen audio-opastuksen Uspenskin katedraalin vierailijoille kesän 2020 ajan.

Ohjeet audio-opastuksen aloittamiseen löytyvät katedraalista sen aukioloaikojen aikana. Opastus toimii kävijän omalla puhelimella, ja opastukseen pääsee QR-koodilla tai opastuksen verkko-osoitteessa.

Opastuksen äänitteiden kesto on noin 30 minuuttia.

Opastuksessa kerrotaan katedraalin historiasta, esineistä, kirkkorakennuksen käytöstä jumalanpalveluselämässä sekä ortodoksisuudesta yleensä.

Palvelua on tarkoitus laajentaa myöhemmin mahdollisuuksien mukaan myös muihin kieliin.

Uspenskin katedraali on paitsi Suomen ortodoksisen kirkon pääpyhäkkö ja Helsingin ortodoksisen seurakunnan seurakuntaelämän keskus, myös yksi tärkeimmistä Helsingin matkailukohteista.  Normaalioloissa katedraaliin tutustuu vuosittain satoja tuhansia kävijöitä.

Koronaviruspandemiasta johtuen katedraalissa on ollut tavallista vähemmän vierailijoita. Katedraali on kuitenkin palvellut koko poikkeusolojen ajan. Katedraalista on myös lähetetty maaliskuun puolivälistä lähtien säännöllisesti jumalanpalveluksia suorina verkkolähetyksinä seurakunnan YouTube-kanavalla.

Audio-opastuksella seurakunta tarjoaa turvallisen tavan tutustua helposti katedraaliin omalla älypuhelimella säilyttäen kuitenkin turvavälit muihin vierailijoihin.

Uspenskin katedraalin aukioloajat kesällä 2020:

ti – ke, pe klo 10.00 – 15.00

to klo 12.00 – 17.00

su klo 12.00 – 15.00

Seurakunta toivottaa kaikki tervetulleeksi hiljentymään, rukoilemaan ja tutustumaan Uspenskin katedraaliin!

Uspenskin katedraalin sivut

Kategoriat Uutiset