Ukrainan ortodoksisen kirkon metropoliitta Epifani Uspenskin katedraalissa. Kuva: Vladimir Sokratilin

16.12.2023

Kiovan ja koko Ukrainan metropoliitta Epifani osallistuu delegaationsa kanssa liturgiaan Uspenskin katedraalissa lauantaina 16.12. Kello 9 alkavaa liturgiaa voi seurata myös suoratoistona Helsingin ortodoksisen seurakunnan YouTube-kanavalla:

Liturgiaan osallistuvat myös arkkipiispa Leo, Oulun metropoliitta Elia ja Haminan piispa Sergei. Samana päivänä tulee kuluneeksi 22 vuotta arkkipiispa Leon intronisaatiosta eli arkkipiispan istuimelle nousemisesta.

Ortodoksisen ja luterilaisen kirkon johtajat Ukrainasta vierailevat delegaatioineen Turussa ja Helsingissä 14.–16.12.2023. Ukrainan ortodoksisen kirkon johtaja, Kiovan ja koko Ukrainan metropoliitta Epifani vierailee lisäksi 15.12. Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkossa.

Vierailua isännöivät yhdessä Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma.Vierailu avaa mahdollisuuden vahvistaa siltoja eri kirkkokuntien välillä ja ilmaista solidaarisuutta vierailun merkeissä. Samalla halutaan muistuttaa ukrainalaisten hädästä ja jatkuvasta tuen tarpeesta. Lue uutinen kokonaisuudessaan: Ukrainan ja koko Kiovan metropoliitta Epifani Suomeen.

Aamun Koiton verkkolehdessä on julkaistu metropoliitta Epifanin henkilökuva: Metropoliitta Epifani tunnetaan Moskovan patriarkan tiukkasanaisena arvostelijana

 

Tervetuloa lauantaina 16. joulukuuta Uspenskin katedraaliin liturgiaan paikan päälle tai voit seurata palvelusta myös suoratoistona!

 

Julkaistu 12.12.2023, päivitetty kuvien osalta 16.12.2023

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset