Kuva: Please Don't sell My Artwork AS IS /Pixabay

26.10.2021

Helsingin ortodoksinen seurakunta järjestää yhdessä ortodoksisen kirkon kansainvälisen diakonian ja lähetyksen järjestö Filantropia ry:n kanssa tulevana viikonloppuna Turvallisesti kirkossa – erätauko-keskustelut Tikkurilan ja Järvenpään kirkoissa.

Tilaisuuksissa keskustellaan vaikkapa siitä, onko kirkko unohtanut ihmiset asettaessaan koronarajoituksia, kuinka rajoitukset suhtautuvat ihmisen itsemääräämisoikeuteen tai siitä, miten kaikilla, sekä rokotetuilla että rokottamattomilla, on turvallista samassa tilassa.

Keskustelutilaisuudet ovat osa Suomen ortodoksisen kirkon panosta Ylen hallinnoimaan Hyvin sanottu! -hankkeeseen ja niissä käytetään Erätauko-menetelmää. Tavoitteena on kertoa ja kuulla turvallisessa ympäristössä erilaisia näkökantoja ja lisätä keskustelijoiden ymmärrystä siitä, mistä puhutaan – ei niinkään löytää vastauksia.


Ohjelma

Lauantaina 30.10. klo 14

Tikkurilan Kristuksen taivaaseenastumisen kirkossa (Läntinen Valkoisenlähteentie 48)

Mukana keskustelemassa kirkkokunnan vastaava tiedottaja Maria Hattunen, Filantropian toiminnanjohtaja Riina Nguyen, Kirkon alat ry:n järjestöasiantuntija Ilona Lehmus sekä seurakunnan työntekijöitä.

Sunnuntaina 31.10. klo 12

Järvenpään Jumalansynnyttäjän Kazanilaisen ikonin kirkossa (Kartanontie 45)

Mukana keskustelemassa kirkkokunnan vastaava tiedottaja Maria Hattunen, Filantropian toiminnanjohtaja Riina Nguyen sekä seurakunnan työntekijöitä.

Tervetuloa!

Lisätietoja: kasvatustyöntekijä Kaarina Lyhykäinen, puh. 040 512 5825, kaarina.lyhykainen@ort.fi

 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset