12.4.2023

Tikkurilan Kristuksen taivaaseenastumisen kirkon diakoni Sergei Podschivalow nukkui pois suurena perjantaina 7.4.2023.

Isä Sergei oli todellinen Kristuksen kirkon palvelija, joka toimi seurakunnassa ja erityisesti Tikkurilassa Kristuksen taivaaseenastumisen kirkossa lukuisissa tehtävissä. Hän oli aktiivisesti mukana, kun seurakunnan toiminta muotoutui Vantaalla, ensin vuokratiloissa, sitten vuodesta 1997 alkaen omassa Tikkurilan kirkossa. Hän toimi kirkon isännöitsijänä (starostana) vuosina 1996-2016 ensin Kaislatiellä ja sitten uudessa kirkossa. Isä Sergei toimi myös uuden kirkon rakennustoimikunnan puheenjohtajana. Kun Tikkurilan kirkko vietti viime vuonna 25-vuotisjuhlaansa, juuri isä Sergei kertoi kirkon alkuvaiheista ja rakennusurakasta.

Isä Sergei oli monta kautta seurakuntamme luottamuselimissä, muun muassa seurakunnanvaltuustossa puheenjohtajana, sekä kirkolliskokousedustajana. Hänet vihittiin diakoniksi vuonna 2002.

Isä Sergei jäi eläkkeelle Vantaan kaupungilta lakimiehen tehtävistä vuonna 2012. Eläkkeellä hän keskittyi palvelemaan erityisesti Tikkurilan kirkossa.

Isä Sergeitä jää kaipaamaan leski Kirsi, sukulaiset ja ystävät sekä Tikkurilan kirkon seurakuntayhteisö ja lukuisat seurakuntalaiset ja kirkkomme jäsenet ympäri Suomea.

”Saata, oi Kristus, sinun palvelijaisi sielut lepoon pyhien joukkoon, missä ei ole kipua, ei surua eikä huokauksia vaan on loppuma­ton elämä.”

Isä Sergei Podschivalowin panihida-muistojumalanpalvelus toimitetaan Kristuksen taivaaseenastumisen kirkossa Tikkurilassa vainajien pääsiäisenä, radonitsana 18. huhtikuuta kello 18. Jumalanpalvelus on kaikille avoin.

Kuva: Grigorii Torkel
Teksti: Vlada Wahlstén

Korjattu 12.4.: Tekstissä luki aiemmin virheellisesti, että isä Sergei olisi palvellut vielä suurena torstaina 6.4.  Tikkurilan kirkossa. Todellisuudessa hän ei kuitenkaan enää päässyt viimeisinä aikoina kirkkoon. 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset