5.9.2022
Ekumeeninen ristisaatto. Kuva: Joel Eklöv

Tikkurilassa Kristuksen taivaaseenastumisen kirkon 25-vuotisjuhlaviikko käynnistyi sunnuntaina 4.9.

Ensimmäisen juhlapäivän teemana oli ekumenia ja päivä käynnistyi ekumeenisella ristisaatolla, joka lähti Tikkurilan evankelisluterilaiselta kirkolta. Ristisaatto keräsi yhteen ihmisiä eri kirkoista ja herätti myös huomiota Tikkurilassa.

Ortodoksisella kirkolla ekumeenisessa paneelissa keskusteltiin Suomen evankelisluterilaisen kirkon ja Suomen ortodoksisen kirkon vuonna 2022 hyväksymästä Yhteisestä julistuksesta kasteesta.

 

Tiistaina juhlaviikko jatkuu – teemana yhteisöllisyys

Vahtimestari Kristiina Kulmala (vas.), kanttori Larissa Qvintus-Petsalo ja pappi Mikael Sundkvist iloitsevat 25-vuotiaasta pyhäköstään ja ovat sen kunniaksi järjestäneet harvinaislaatuisen runsaan ohjelman, johon on kaikilla vapaa pääsy. Kuva: Vlada Wahlstén

Tiistaina juhlaviikko jatkuu ja aiheena on kirkko yhteisönä.

6.9 ohjelma alkaa kello 17 ehtoopalveluksella. Palveluksen jälkeen on tarjolla kakkukahvit.

Noin 17:45 Haminan piispa Sergei pitää illan avajaispuheen aiheesta yhteisöllisyys. Kello 18 alkaa paneelikeskustelu kirkon merkityksestä yhteisönä.  Rovasti Mikael Sundkvist kertoo vaiheistaan ja kokemuksistaan pitkäaikaisena Tikkurilan kirkon pappina, ja pyhäkön kanttori Larissa Qvintus-Petsalo puhuu musiikista yhteisöä rakentavana tekijänä. Diakoni Risto Ikäheimo kertoo kokemuksistaan vuosien varrelta ja esittelee miestenpiirin toimintaa. Seurakuntalaiset Tatjana Ratilainen, Minna Karesvuo ja Arvo Karhapää pohtivat yhteisöllisyyttä ja kehittämismahdollisuuksia. Tiistaiseuran puheenjohtaja Liisa Karlsson esittelee Tiistaiseuran toimintaa. Haastattelijana toimii toimittaja Juha Roiha.

 

Kirjailijavierailuja, ikoninäyttely, paneelikeskusteluja ja paljon muuta

Tikkurilassa pyhäkön 25-vuotisjuhlaa vietetään lähes jokaisena viikon päivänä.

Keskiviikkona 7.9., pyhäkön varsinaisena vihkimisen vuosipäivänä, on luvassa kulttuuriohjelmaa, kun kirjailijavieraiksi saapuvat nimekkäät ortodoksikirjailijat Annina Holmberg ja Joel Haahtela. Holmberg kertoo nyt syyskuussa julkaistavasta isänsä Kalle Holmbergin elämänkerrasta. Diakoni, psykiatri ja kirjailija Joel Haahtela puolestaan kertoo teoksistaan ja niiden suhteesta ortodoksiseen uskoon.

Torstaina, Jumalansynnyttäjän syntymän juhlana kirkossa toimitetaan aamulla liturgia, minkä jälkeen on huomioidaan perheiden pienimpiä erityisesti heille suunnatulla ohjelmalla. Kanttori Larissa Qvintus-Petsalo pitää lapsille musiikkileikkikerhon ja perheille on myös tarjolla lounasta. Illalla sen sijaan tutustutaan ikoninäyttelyyn. Suomalaisen ikonimaalauksen erityispiirteitä pohtuvat paneelikeskustelussa ikonimaalarit Liisa Holst, munkki Gabriel ja Antti Narmala. Keskustelua johtaa filosofian tohtori Hanna Kemppi.

Lauantaina 10.9. on avoimien ovien päivä. Luvassa on käspaikkatyönäytös, Tikkurilan ortodoksisen kirkon kuoro esiintyy ja seurakuntamme pappi Heikki Huttunen puhuu maahanmuuttajayhteisöstä kirkossamme.

Sunnuntaina 11.9. vietetään pääjuhlaa. Juhlaliturgia radioidaan. Jumalanpalveluksen jälkeisessä juhlassa kuullaan muun muassa kirkon lapsikuoroa sekä etiopialaista lapsikuoroa.

Kaikki ohjelma on ilmaista, eikä mihinkään osuuksiin tarvitse ilmoittautua.

Katso ohjelma tästä. 

Tervetuloa mukaan!

 

Korjattu 6.9.: Uutisessa aiemmin luki virheellisesti, että kirjailija Joel Haahtela olisi ammatiltaan psykologi, vaikka hän on psykiatri. Lisäksi uutisessa luki, että tiistain ehtoopalveluksen toimittaisi piispa Sergei. Palveluksen kuitenkin toimittaa isä Mikael Sundkvist. 

 

Kategoriat Uutiset