18.10.2018

Seurakunnan alueella vietetään praasniekkoja eli temppelijuhlia myös syys- ja talviaikaan. Praasniekat tarjoavat mahdollisuuden tutustua laajan seurakunnan eri alueisiin ja yhteisöihin, sillä pyhäkön nimikkojuhla on myös koko seurakunnan yhteinen juhla.

Syksyllä juhlitaan seurakunnan kirkkoja niin Järvenpäässä, Helsingissä, Lohjalla kuin Klaukkalassa.

Lohjan merkkivuosi

Länsi-Uudenmaan alueella vietetään erityistä juhlavuotta, sillä Lohjan kirkko viettää 50-vuotisjuhlapraasniekkaa marraskuun alussa. Juhlaviikolla 28.10.–3.11. konsertit, yleisöluennot ja kirkon avoimet ovet kutsuvat juhlistamaan seurakunnan ensimmäisen alueellisen toimintakeskuksen merkkivuotta. Juhlaviikko huipentuu lauantaina 3.11. toimitettavaan 50-vuotisjuhlaliturgiaan sekä praasniekkajuhlaan.

Praasniekka alkaa yleensä juhlapäivän aattona toimitettavalla ehtoopalveluksella tai vigilialla. Joidenkin praasniekkojen yhteydessä toimitetaan myös vainajien muistopalvelus hautausmaalla.

Varsinaiselle juhlapäivälle on ominaista liturgian yhteydessä toimitettava kiitosrukouspalvelus, jossa muistetaan kirkon rakentajia, työntekijöitä ja seurakuntalaisia sekä ristisaatto ja vedenpyhitys. Palveluksen jälkeen järjestetään perinteisesti yhteinen juhla.

Syksyn praasniekkojen ohjelmat löytyvät seurakunnan tapahtuma- ja toimintakalenterista. Valitse loka- ja marraskuun kalenterinäkymässä tapahtumamuodoksi Praasniekka ja tutustu syksyn temppelijuhlien ohjelmaan.

Temppelijuhlien jumalanpalvelukset voit tarkistaa myös seurakunnan jumalanpalveluskalenterista.

Kuva: Vlada Wahlstén

Kategoriat Ajankohtaista