Koronavilkku -sovellus on mahdollista ladata älypuhelimeensa 31.8. Sovelluksesta löytyy myös ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta Suomessa.

31.8.2020

THL on julkaissut 31.8.2020 ilmaiseksi älypuhelimeen ladattavan Koronavilkku -sovelluksen. Sovellus on osa hallituksen hybridistrategiaa, ja siitä toivotaan lisäapua koronavirustartuntojen jäljitykseen. Sovellus ei kerää käyttäjiensä tietoja, vaan mittaa etäisyyttä muihin lähietäisyydellä oleviin puhelimiin, joihin on ladattuna sama Koronavilkku-sovellus. Kun joku sovelluksen käyttäjä on saanut laboratoriokokein varmennetun koronatartunnan, voi hän erikseen saamallaan koodilla kertoa tästä sovelluksen käyttäjille. Sovelluksen käyttöedut perustuvat siis täysin käyttäjiensä vapaaehtoisuuteen – siihen, että mahdollisimman moni lataa sovelluksen ja tarvittaessa käyttää sitä.

Seurakunnan hygienia-asioista ja koronavirusta koskevasta viestinnästä vastaava hygieniatiimin johtaja Elina Pale näkee sovelluksen erittäin hyödyllisenä ja tärkeänä työkaluna taistelussa koronavirusta vastaan.

– Sovellus hienosti myös muistuttaa meitä pitämään vähintään kahden metrin turvaväliä muihin. Altistumiseksi sovelluksessa katsotaan vasta se, kun käyttäjä on ollut vähintään 15 minuuttia alle kahden metrin etäisyydellä toisesta käyttäjästä, jolla on todettu tartunta. Siksi on erittäin tärkeää, että pidämme turvavälejä erityisesti jumalanpalveluksissamme. Liturgia voi kestää puolitoista tuntia, ja sen aikana voi helposti altistua, mikäli joku on sairastunut. Turvaväleillä ja tehostetulla hygienialla voimme kuitenkin välttää altistumisia. Toivon mukaan mahdollisimman moni seurakuntalainen ja kirkkokävijä lataa sovelluksen ja muistaa pitää puhelinta lähettyvillään. Tämän lisäksi seurakunnan tilaisuuksissa on käytössä ilmoittautumisjärjestelmät, joiden avulla voimme tarvittaessa ottaa myöhemmin yhteyttä, mikäli altistumisia pääsisi syntymään, kertoo Elina Pale.

Sovelluksen voi ladata älypuhelimen sovelluskaupasta nimellä ”Koronavilkku”.

Lisätietoa sovelluksesta ja sen ominaisuuksista voi lukea THL:n sivuilla.

Kategoriat Uutiset