19.12.2023

Helsingin ortodoksinen seurakunta aloittaa jumalanpalveluksien säännöllisen toimittamisen Lammin alueella evankelisluterilaisen seurakunnan tarjoamissa vuokratiloissa.

Ensimmäinen jumalanpalvelus vuokratiloissa toimitetaan uutena vuotena. Basileios Suuren liturgia toimitetaan Lammin evankelisluterilaisen seurakunnan vapaaehtoiskeskus Keitaan tiloissa 1.1.2024 kello 10 alkaen (Vapaaehtoiskeskus Keidas, Uimahalli Lamminraitti 37, 16900 Lammi).

Kyseessä on tilapäinen järjestely. Lammin evankelisluterilaisella seurakunnalla on valmistumassa uudet tilat tammikuun puolivälissä, jonka jälkeen seurakunta neuvottelee uusien tilojen vuokrauksesta.

Helsingin ortodoksinen seurakunta päätti 16.11. alkaen yhteistyön Athos-säätiön toimintakeskuksen kanssa eikä ole enää tämän jälkeen toimittanut Lammin Panagia-keskuksen pyhäköissä jumalanpalveluksia tai järjestänyt toimintakeskuksessa muutakaan toimintaa.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Markku Salminen on tehnyt seurakunnan osalta päätöksen asiassa keskusteltuaan Helsingin hiippakunnan piispan, arkkipiispa Leon kanssa. Lammilla sijaitsevan Athos-säätiön toimintakeskuksen toiminnassa on ilmennyt piirteitä, jotka ovat vastoin Suomen ortodoksisen kirkon ja Ekumeenisen patriarkaatin linjauksia. Helsingin ortodoksinen seurakunta on katsonut, että edellytyksiä yhteistyön jatkamiselle ei ole enää olemassa.

Piispainkokous on laatinut 15.11. paimenkirjeen kasteesta, jossa vahvistetaan ja linjataan yksiselitteisesti kirkon opetus jo kastettujen kirkkoon liittämisestä. Myös Ekumeeninen patriarkka Bartolomeos vahvisti noudattamamme kastekäytännön Suomen-vierailunsa yhteydessä syyskuussa 2023.

Kategoriat Uutiset