15.9.2017

Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa puhelinauttajana?

Osaat kohdata ja kuunnella erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Olet valmis sitoutumaan luottamukseen ja nimettömyyteen perustuvaan vapaaehtoistoimintaan.

Auttava puhelin kouluttaa syksyn aikana uusia päivystäjiä tiimiinsä.

Uusien päivystäjien rekrytointi on kolmivaiheinen.

Ensimmäisessä vaiheessa tehtävään halukkaille järjestetään yhteinen tiedotustilaisuus seurakuntasalilla (Unioninkatu 39, sisäpiha) keskiviikkona 27. syyskuuta klo 18–20.

Toisessa vaiheessa uudet päivystäjät valitaan tehtävään haastattelujen kautta. Haastattelijoina toimivat vapaaehtoistoiminnan koordinaattori sekä Auttavan puhelimen koulutettu päivystäjä. Rekrytoinnin kolmannessa vaiheessa uudet puhelinpäivystäjät saavat tehtävään koulutuksen, joka käynnistyy marraskuussa yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa.

Auttavan puhelimen päivystäjille on myös peruskoulutuksen jälkeen tarjolla säännöllistä työnohjausta, koulutusta ja keskinäistä vertaistukea.

Ilmoittaudu tiedotustilaisuuteen viimeistään 25. syyskuuta.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, Kristiina Aminoff, kristiina.aminoff@ort.fi, 040350195.


Helsingin ortodoksisen seurakunnan Auttava puhelin on koulutettujen vapaaehtoisten tarjoamaa anonyymia puhelinauttamista.

Auttava puhelin päivystää myös juhlapäivinä ja lomakausina. Se on kaikille soittajille avoin, matalan kynnyksen foorumi kirkkoon tai uskontoon katsomatta. Toiminta perustuu nimettömyyteen ja luottamuksellisuuteen. Päivystäjät ovat puhelinauttamiseen koulutettuja maallikkoja.

Seurakunnan puhelinauttamistoiminta käynnistettiin vuoden 1993 alussa, maan edellisen syvän talouslaman aikaan. Lähes neljännesvuosisadan aikana auttava puhelin on vastaanottanut yli 18 000 puhelua.

Lue lisää seurakunnan Auttavasta puhelimesta.

Kategoriat Ajankohtaista