Suomen luonnon päivänä 26.8. Helsingissä seurakuntasalilla puhutaan osallisuudesta ja demokratiasta. Kuvituskuva Pixabay.

21.8.2023

Helsingin ortodoksinen seurakunta järjestää yhteistyössä hiippakunnan muiden seurakuntien kanssa kaikille avoimen tilaisuuden, jossa puhutaan demokratian kannalta tärkeästä osallisuudesta. 

Osallisuus seurakunnassa -tilaisuus toteutetaan Helsingissä seurakuntasalissa lauantaina 26.8.2023 klo 13.30–16. 

Tilaisuudessa pääsee kuulemaan uusi näkemyksiä siitä, miten yhteiskunnassa eri keinoin edistetään demokratiaa ja miten se voisi toteutua ortodoksisessa seurakunnassa. Mitä tänä päivänä tarkoittaa seurakuntalaisten osallistuminen seurakunnan eri toimintoihin ja osallisuuden nykyaikaiset erilaiset muodot? Kansalaisbudjentointi ja muut kansalaiskeskustelut – voisiko näitä kokeilla seurakunnassa ja mitä uusia keinoja voisimme löytää seurakunnassa? Voisiko seurakunnan toiminnoista ja elämästä kertoa toisin ja näin tukea myös vapaaehtoistoimintaa ja löytää uudenlaisia osallisuuden muotoja?

Keskustelunavauksena toimivassa tapahtumassa on mahdollisuus tutustua tämän päivän osallisuuden trendeihin. Avauspuheenvuoron pitää uusien vaikuttamistapojen asiantuntija Pauli Saloranta Sitrasta.

Pauli Saloranta johdattaa teemaan alustamalla demokraattisten osallistumismahdollisuuksien kehityksestä Suomessa sekä kertomalla tutkimustuloksista ja uusista vaikutusmahdollisuuksista.
Asiantuntija-alustuksen jälkeen on luvassa paneelikeskustelua sekä ryhmäkeskustelua. Paneelikeskusteluun osallistuvat Pauli Salorannan lisäksi Turun ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Ioannis Lampropoulos,  executive coach (liikkenjohdon valmentaja) Tuovi Haikala, seurakunnan kiinteistölautakunnan jäsen Riitta Räntilä ja seurakunnan tiedottaja Vlada Wahlstén.

Paneelikeskustelun jälkeen paikallaolijat osallistuvat vielä ryhmäkeskusteluun.

Jotta tilaisuus olisi mahdollisimman tavoitettava, niin alustus sekä paneelikeskustelu striimataan. Tilaisuus lähetetään suoratoistona Helsingin ortodoksisen seurakunnan Facebook-sivulle. Huomioithan, että tilaisuudesta ei jää taltiointia, vaan seminaaria on mahdollisuus seurata vain suorana livelähetyksenä.

Tilaisuus päättyy kello 16.

Seminaarissa on kahvitarjoilu.

Tervetuloa kehittämään vuorovaikutusta ja osallistumaan!