Kuva: Dimitri Tolonen

9.3.2023

Myllypuron kappelissa järjestetään perinteinen ristinkumartamisen sunnuntain tapahtuma 12.3.2023.

Päivä alkaa yhteisellä liturgialla kello 9. Jumalanpalveluksen jälkeen kappelilla järjestetään yhteinen paastoateria, jonka tuotto ohjataan kirkkomme lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Filantropian paastokeräykseen. Lue lisää tämän vuoden Siunattua matkaa paastokeräyksestä tästä.

Paastoaterian jälkeen, noin kello 12 alkaen, kappelissa järjestetään ristaleipien leipojaiset. Ristaleivät ovat pieniä leipiä, joissa on keskellä risti. Karjalassa oli tapana, että lapset veivät kummeilleen ristillä koristellun leivän paaston puolivälissä eli ristin viikon keskiviikkona, joka tänä vuonna on 15.3. Tapahtuma on suunnattu erityisesti lapsiperheille, mutta myös aikuiset voivat tehdä ristaleipiä vaikkapa kummilapsilleen annettaviksi. 

Leivät siunataan kappelilla ja niitä voi jakaa läheisille, erityisesti kummivanhemmilleem, ristiäidille tai risti-isälle ristinkumartamisen viikon aikana.

Tapahtumassa ovat mukana Maria-kanttori, isä Joosef.

Tervetuloa kirkkokahvien jälkeen leipomaan!

Myllypuron kappelin yhteystiedot: Jauhokuja 3 B 2, Helsinki

Lisätietoa kappelin toiminnasta ja jumalanpalveluksista kappelin sivuilta sekä kappelin Facebook-sivuilla ja Luomaton Valkeus tiedotuslehtisessä.

 

Valmistautuminen palmusunnuntaihin  – kukkatalkoita kappelilla

Kappelilla järjestetään lisäksi maanantaina 13. maaliskuuta yhteiset virpovitsatalkoot, joissa askarrellaan virpovitsoja. Talkoot järjestetään kolmena maanantaina, 13.3., 20.3. ja 27.3. kello 9–12

Askarreltavat vitsat ovat tarkoitettuja kirkkokansalle jaettavaksi palmusunnuntaina 2. huhtikuuta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset