Pyhän Kolminaisuuden kirkko rakennushistoriaselvitys -teoksen kansikuva. Kannen kuva: Laveeraus Pyhän Kolminaisuuden kirkon eteläjulkisivusta. C. L. Engel 1824, K A RakH IIaa.

4.11.2021

Helsingin ortodoksinen seurakunta on teettänyt Arkkitehtitoimisto Freese Oy:llä rakennushistoriallisen selvityksen Pyhän Kolminaisuuden kirkosta. Selvityksessä luodaan katsaus rakennusten ja tontin alkuvaiheisiin, muutoksiin ja nykytilanteeseen tutkimustiedon ja lähdeaineiston sekä rakennusten ja tontin nykytilan inventoinnin perusteella. Teoksessa on myös lyhyesti esitetty Helsingin ortodoksiseurakunnan syntyvaiheet sekä C. L. Engelin luoma Helsingin empirekeskusta.

Runsaasti kuvitettu 145-sivuinen julkaisu rakennusvaihekaavioineen ja mittauspiirustusliitteineen tarjoaa tietoa niin seurakuntalaisille, ortodoksiyhteisölle, opiskelijoille, viranomaisille kuin kaikille asiasta kiinnostuneille. Se on myös hyvä lahjaidea esimerkiksi arkkitehtuurista, ortodoksisuudesta, historiasta, taidehistoriasta, kirkoista ja kulttuuriperinnöstä kiinnostuneille. Helsingin ortodoksista seurakuntaa rakennushistoriaselvitys palvelee tulevaisuudessa pyhäkön korjausten ja restaurointien suunnittelemisen apuvälineenä.

Selvitys tulee myyntiin erikseen ilmoitettavana ajankohtana. Lisätietoja selvityksestä voi kysyä tiedottaja Anu Milleriltä, sähköposti anu.miller@ort.fi ja puh. 040 088 2042.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset