Pappismunkki Foma siunasi muistolahjat Pokrovan kirkossa. Kuva: Sami Sailo

8.9.2021

Pokrovan kirkko Kirkkonummen Jorvaksessa on saanut muistolahjoina ennenpyhitettyjen lahjain säilytysastian sekä käsiristin edesmenneen Hellevi Matihaltin muistoksi.


Ennenpyhitettyjen lahjain säilytysastia ja käsiristi. Kuva: Anne Hiltunen

Pokrovan veljestö siteeraa tiedotteessaan rukousta, joka lausutaan erilaisia kirkollisia esineitä siunattaessa:

Herra Jumala, Kaikkivaltias isiemme Jumala, joka nimesit valituksi astiaksesi apostoli Paavalin ja sinun kaikki tekosi ovat puhtaat ja hyvät, jotka jumalallisella sanallasi ja rukouksillasi pyhität: armollisesti kuule nyt nöyrä rukouksemme ja siunaa taivaallisella siunauksellasi ennenpyhitettyjen lahjain säilytysastia ja käsiristi, jonka Sinun palvelijasi on pyhän nimesi kunniaksi antanut. Meidän kelvottomien palvelijaisi rukouksella siunaa ja pyhitä se Sinun alttarisi palvelemiseen. Antajalle lähetä taivaallinen armosi, syntien päästö ja tee osalliseksi taivaallisesta valtakunnastasi.”

Muistolahjoja on yleensä tapana lahjoittaa kirkolle esimerkiksi kiitokseksi rukouksesta tai kiitoksena siitä, että lahjoittajan elämässä on saatu rukousvastaus tai että hänen elämässään on kaikki hyvin. Jotkut lahjoittavat kirkolle muistolahjan vaikkapa kiitoksena tietystä toimituksesta. Osa lahjoittajista antaa rahaa, ja osa lahjoittaa käyttöesineitä.

Teksti: Susanna Somppi

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset