14.5.2019
Teemu Toivonen liturgiassa Kotikirkossa vuonna 2013.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan monikulttuurisen työn pappi Teemu Toivonen on valittu määräaikaiseen yliopisto-opettajan tehtävään. Hän opettaa Itä-Suomen yliopistossa Joensuun kampuksella käytännöllistä teologiaa lukuvuoden 2019-2020 ajan.

Isä Teemu on valmistunut teologian maisteriksi vuonna 2005. Hän on toiminut monikulttuurisen työn papin virassa Helsingin seurakunnassa vuodesta 2016. Sitä ennen hän työskenteli seurakunnassa nuorisopappina sekä nuorisokanttorin sijaisena. Hän on aikaisemmin toiminut myös uskonnonopettajana sekä Ortodoksisten nuorten liiton järjestösihteerinä

– Jännityksellä – sekä innostuneella että kauhistuneella – odotan opetustyötä. Varsinkin käytännöllisen teologian osa on mielestäni olla vahvasti kiinni hetkessä, jossa kirkko elää. Se on se osa-alue teologisesta tutkinnosta, jossa ei katsella vain taaksepäin Bysantin viinialueisiin tai kielioppien yksityiskohtiin. Se antaa valmiudet tuoda ortodoksisen teologian syvyyden ja laajuuden kiinni ihmisten elämään – myös heille, jotka surffailevat eroakirkosta.fi -sivustolla. Tässä sitten riittääkin haastetta, tietopohjaa täytyy kartuttaa sekä minun että opiskelijoiden, mutta samalla reflektoida sitä ihan jo omankin identiteetin ja arjen kanssa, isä Teemu pohtii.

Helsinki kotikaupunkina ja -seurakuntana ei jää taakse, vaikka seurakunta työnantajana hetkeksi jääkin. Isä Teemu toivoo näkevänsä tuttuja myös Joensuussa:

– Seurakunnassa on paljon hyviä nuoria ja nuoria aikuisia, joilla olisi annettavaa teologian parissa. Toivottavasti syksyn uusien opiskelijoiden joukossa on tuttuja kasvoja!

Kuva: Vlada Wahlsten


Arkkipiispa Leo on myöntänyt isä Teemulle työvapaan Helsingin ortodoksisesta seurakunnasta ajalle 5.8.2019–31.7.2020. Monikulttuurisen työn papin sijaisuuteen on haku avoinna. Hakuaikaa on 1. kesäkuuta saakka.

Kategoriat Uutiset